Hava Durumu

15 TEMMUZ VE CEVABI VERİLMEYEN SORULAR 3

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2022 16:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2022 16:25

Tarikatın asıl hadefi Irak Ordusu idi. Öncelikle ordunun üst tabakasını oluşturan komuta kademesi, tarikatın muritleri haline getirildiler. Irak'ın işgalini hatırlayanlar bilirler. ABD askerleri ilk önce Basraya inerek konuşlandılar. Fakat burada ufak tefek sokak hareketleri dışında fazla mukavemetle karşılaşmadılar.

 

ABD'nin bu hareketini değerlendirmeden aciz ve her akşam TV ekranlarında arzı endam eden sözde askeri strateji uzmanları, Saddam'ın ordusunun ABD askerlerini Bağdat yolunda çöle çekecek, ve çöl savaşında tecrübesi olan Irak ordusu, çölde ABD ordusunu imha edecek şeklinde millete akıl veriyordu. ABD'nin gerçek stratejisini bir türlü akledemiyorlardı.

 

CİA olayı çözmüştü. ABD Ordusu karadan Bağdata hareket ettiğinde, Tarikatın lideri Kesnizani "ABD'den bir zarar gelmez, bugün eviniz de oturmak sizin için daha hayırlıdır." şeklindeki mesajını ordu komutanlarına iletmişti. ABD ordusu karadan çölü geçerek Bağdat önlerine kadar yaklaştı, başında Saddam'ın oğlu Uday'ın bulunduğu 30 bin kişiden oluşan özel kuvvetlerden, hava ve kara kuvvetlerinden hiçbir ses çıkmadı. Irak'ın tek bir uçağı bile havalanmadı. Basından takip ettik. ABD kuvvetleri hiçbir mukavemet görmeden Bağdat'ı ele geçirdi. Saddam'ın önce heykellerini yıktı, sonra da kendisini yakaladı.

 

Irak bizim komşumuzdur. Orada cereyan eden her olay Türkiye'yi de etkiler. Yerleşik hayatımız da bile komşu evinde bir yangın çıksa, o ateş er veya geç etrafındaki diğer evlere de sıçrayarak kül eder. Türk dış siyaseti komşu ülkeler de meydana gelen iç savaşları iyi değerlendiremedi. Komşusundaki yangını söndürme yerine, daha da ileri giderek benzin dökme yolunu seçti. Ne hikmetse aylardır şişirilen Irak ordusunun hiçbir silah atmadan ülkeyi teslim etmesinin nedenlerini , bizim  siyasetçilerimiz , hükümetimiz ve istihbarat birimlerimiz hiç araştırmadı. Eğer o tarihte bizim istihbarat birimlerimiz bu olayı çözselerdi , Türkiyenin başına 15 temmuz olayı gelmezdi. Irak'ın düşmesi , Suriyenin de  bölünmesini tetikledi. Zira Saddamın özel kuvvetlerindeki askerleri ile Kesnizanın emrindeki kaçak askerleri daha sonra ABD bol paralar harcayarak suriyenin çeşitli bölgesine silahlar dağıtarak yerleştirdi. Maksat bu gücü ileride siyonizim amaçları doğrultusunda yeniden kullanmaktı. Nitekim de ortadoğuda DAİŞ denilen yapının ilk temelleri böylece atıldı. ABD sadece SuriyeyeSaddamın özel kuvvetlerini yerleştirmekle kalmadı, dünyanın heryerinde aşırı örgüt militanları ile selefi hareketin terör gruplarınıdaki paralı askerleri suriyeye getirerek eğitti. Nihayet 2011 yılı 15 martında, suriyeninDera şehrinde rejim karıştı bir kısım gençleri ayaklandırarak gösteriler başlattı. Önceleri adı özgürlük ve barış olan bu gösteriler daha sonra ajanların kışkırtması ile Suriyenin diğer şehirlerine de sıçradı. Suriye ordusu bu gösterileri silahla bastırmak isteyince , DAİŞ ' in uyuyan hücreleri harekete geçerek bölge bölgesuriyeyi işgale başladılar. DAİŞ ' in yaptıklarını ve yıktıklarını 2011 yılından sonra hepimiz gördük. 1999 ve 2000 yılları hem Türkiye ve hemdeortadoğu açısından bir dönüm noktası olmuştur. Irak ın işgaline zemin hazırlayan Kesnizani tarikatı mensupları siyonizmle işbirliği içine girerek Irakın parçalanmasına sebep oldukları gibi,DAİŞ dediğimiz terör örgütünün temelleri de atılmıştır.  Aynı CİA kesnizaninin  Irakta uyguladığı taktiğin aynısını , FETÖ üzerinden Türkiyeyede uyguladı. Kesnizani ve FETÖ teşkilatlarının yaptıklarına ve çalışma şekilleri ile uyguladıkları taktiklere bakarsak , çok büyük benzerlikler olduğu görülür.

 

Irakın bir teşkilat lideri tarafından ABD önderliğinde parçalandığını gören CİA , aynı taktiği FETÖ üzerinden Türkiyede 1999 yılında uygulamaya koydu. Şöyleki

               

                               Devam edecek

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.