Hava Durumu

SEVİNÇLERİMİZ VE ÜZÜNTÜLERİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2023 17:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 17:12

Milletolarakbirtürlüsevinçlerimizveüzüntülerimiziyaşamayıbilmiyoruz.Sevinçlerimizi kutlamave üzüntüleriyaşama biçimimizde, birtürlü orta yolubulamıyoruz.Evladımızın en mutlu günü olması gereken düğünde, sözde kutluyoruz bahanesi ile ulu ortatabancalarımızı ateşleyerek, kutlamaya gelennice masumları korkutuyor, bazen de hiç alakasızbirine serseri kurşun isabet ediyor ve masumları hayattan koparıyoruz. But tür ölüm haberleriniakşam TV haberlerinde her gün şahit oluyoruz. Ha keza vatanigörevini ifa etmek üzereevlatlarımızıaskeregönderirken,hareketlerininsonucunu kestiremeyecekkadarbasirettenyoksun bir güruh, trafikte yol kesiyor ve evine gitmekte olanları engelliyor, potansiyel bir tehlikehalinegeliyor.Düşünmedentaşınmadankutlamaadıaltındayaptığımızbusorumsuzdavranışlar, sonuçta sevinçlerimizi üzüntüye çevirebiliyor. Anlaşılıyor ki artık millet olarakçoğumuzun aklıve öngörüsü dumura uğramış vaziyette. sevinmemiz gereken durumlarıüzüntüye çevirmede iyice mahir olduk. Bu kafa yapısı psikolojik bir hadise haline gelmiş birdurumdur.
Bazendebaşkalarınınüzüntüve felaketini,kendimiziçin biravantaj halinedönüştürebiliyoruz. Çoğunuzgörmüşsünüz veya bizzatkendinizuygulamışsınızdır. Trafiğinyoğun olduğu bir saatte içinde ağır hasta ile ambulansın sireni çaldığında, hastaneye hızlagiden ambulansımızın arkasında açtığı boşluğa tehlikeli manevralarlasarkıp açılan koridordanaracımızla trafik sıkışıklığına takılmadan yol alıyor ve bunu da açık gözlülük olarak kabulediyoruz. Ambulanstakihastacan derdinde,belki yaşamve ölüm arasındagidipgeliyor.Trafikteseyredenlerdebaşkalarınınbufelaketiniavantajaçevirmederdinde.
Geçtiğimiz Pazargünü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapıldı. Ancakonun ardından oluşan kazanan partinin fanatiklerinin oluşturduğu atmosfer çok kaygı verici. Herhalükarda seçim bir yarıştır. Şartlar eşit olduktan sonra sonuçlarına da herkesin tahammületmesi gerekir.
Çünkü seçimlerin sonunda tecelli eden milletin iradesidir.Gel gelelim seçimgünü akşamı ve sonrası gelen günlerde ,televizyonlara, sosyal medyaya ve gazete sayfalarınagözgezdirdiğimizdeherikitarafta,karşıtarafın verdiğioyatahammülgösteremeyip ortalıktadolaşıp durmakta. Üstelik en çok bağıranlar , ortalığı velveleye verenlerde seçimleri kazanangrup.
Sanki çokbüyük bir zaferkazanmışlar,vatandaşıngeçim sıkıntısınaçareolmuşlar, döviz artışını durdurmuşlar , ödemeler dengesi ve cari açıkta fazla vermişler debunun kutlamasını yapmak için sokaklara dökülmüşler. Sekiz defa yendiğin bir güreşçiyidokuzuncu defa yenmişsin bu normal değilmi ? Her zaman yendiğin ve yenebileceğingüreşçiyiyine yendik diyerek sokaklaradökülerek sevinç gösterileri yapmak pek akıl karı değil. Bukonudasosyalmedyayabakarsaktamamenzıvanadançıkılmışvaziyette...
Taraftarların bu kutlamalarını hakarete kadar götürdüklerini de gördük. 
Kaybedenkesim için kimisi , helva yapmış sokakta caddede dağıtıyor kimi de lokma dökmüş... İnsanlarrahatsız olur mu olmaz mı demeden bir kısmı da arabalarına binerek konvoy yapmış gürültükirliliğioluşturmuş vaziyette.Hatta evlerininbalkonlarına çıkıp sağa sola silahla ateş edenleri degördük.
Şimdilerde bile seçim olmuş bitmiş , üstelik destek verdikleri aday kazanmış amahala öfkeve nefretdili ilekonuşmaya devam ediyor.Sandıktaki sonuçyüreklerini soğutmamışki , buaşırıkları devam ettiriyorlar... Ya sonuç aleyhlerine çıksaydı bu güruh maazallah iç savaşçıkaracaklargibi...
Yıllardır ülkeyi yöneten hükümet, vatandaşın dertlerine çare olamayınca ,sömürüdüzenlerini devam ettirmek için vatandaşı biz ve siz olarak iki kutba ayırdılar. Böylece kazarada olsa kendi gruplarından karşı tarafa gitmesinler diye de , dinsiz , hain , terör yandaşı , vatanhaini gibi yüce değerleri karşı cenaha reva gördüler. Oysa kimsekimsenin düşmanı değildir.Bugün sırf parti yüzünden ihanetle dinsizlikle damgaladığın insanlar senin belki de apartmankomşun veya akraban da olabilir. Yarın öldüğünde , tabutunun altına onlar girecek , daradüştüğünde bunlar elinden tutacak. Sevinçlerine ve acılarına bunlar ortak olacak. Uğrunakendini harap ettiğin onun kazanması için savaş verdiğin parti lideri değil senin cenazeni senibilehatırlamayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.