Hava Durumu

RÜŞVETİN YOLUNU KİM AÇAR?

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2022 17:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2022 17:32

Kamu kurum ve kuruşlarında yüksek mevki ve paranın döndüğü kurumlarda çalışan kamu personellerinin 1. derece akrabalarının servetinde artış var mı yok mu bakmak gerekir.
Rahmetli Turgut ÖZAL benim memurum işin bilir diyerek bir nevi kamu bürokrasinin işleyişi hızlandırmak amaçlı kullanılan bir kelime olarak algılanması gerekirken maalesef bazıları yanlış anlayarak rüşvetin önü açmış oldu.
Akçeli işlerin döndüğü kurumlarda memurlar rüşvet almamak adına kendini dik tutmaya çalışırken diğer taraftan işinin daha hızlı yapılmasını isteyen şahıslar ise ister istemez başka bir yolunu bulup işini bitirirken rüşvet olayını meşrulaştırmaya çalışmaktadır.
Özelikle iş takipçiliği adı altında bazılarının kurumlarda işlerini takip ettirirken ister istemez rüşvet çarkına dâhil olmuş oluyorlar.
Tabi ki çürük elmalar olacaktır zaten yazdıklarımız güzide kurumlarımıza leke sürmeye çalışan kendini bilmezler içindir.
Yerel yönetimlerde etik dışı davranışların artmasıyla yönetimde yozlaşmaya neden olan önemli bir unsur da aracıların kullanılmasıdır. Genelde kendini yönetim karşısında zayıf hisseden vatandaş işlerini rahat yürütebilmek için aracılara başvurmaktadır.
Aracılar kullanma yönetimdeki siyasal nitelikli atama ve kayırmalarla yakından ilgilidir. KİT kamu kaynaklarının paylaşılması sorununun çözümünde, karar mekanizmasının başındaki yöneticiyi veya kamu kuruluşunu etkileyebilecek beceride aracılardan yararlanma bu alanda sık başvurulan yöntemlerden birisidir.
Aracı kullanma yönteminin yaygınlaşmasını engelleyen önemli nedenlerden birisi, maddi imkânsızlıklardan dolayı aracı bulmanın dar gelirliler için oldukça zor olmasıdır. Bundan dolayı halk, oylarını vererek yasama organına gönderdiği milletvekillerinin bu işlerde kullanılmasını tercih etmektedirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.