Hava Durumu

DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2022 17:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 17:11

Sonun başlangıcını hazırlayan nedenlerin başında,sonuna kadar desteklediğimiz, inandığımız, değer verdiğimiz,deneyimli hocalarımız ne yazık ki?

Birliktelik ile uyumlu, iletişimli, fikir birliği içinde çalışma ortamını yaratamadılar.

Değişim yaşanarak  Bursa Antrenörlüğü’nün önünü açacak yeniden yapılanan T.Kadro ile bir misyon üstlendiler. Ya başarılı olacaklar yada başarılı olacaklardır.

Çıkış yakalanamazsa bitişe hep beraber tanık olacağız. Canı gönülden başarılar diliyorum.

ON MEDYA olarak futbolcularımızı ve T.Heyetimizi Özlüce Tesisleri’nde ziyaret ederek başarılar diledik.

 

******

 

NEDEN BAŞARIYI YAKALAYAMADIK?

1-) Başarısız sonuçlardan sonra eleştiriler yok edici, acımasız ve yıpratıcı olunca yaşanan travmalar ile psikolojik eziklik ve strese dönüşen özgüven kaybının önlenememesidir.

 

*******

ÖZGÜVEN kaybı ve stres altında oynamak bir takımın baş belasıdır.

Endişe tedirginlik, isteksiz, inançsız, heyecansız, tepki alacağım diye prangalı ayaklara dönüşen beynini ve vücudunu ÖRGÜTLEYEMEYEN mücadelesiz bir takıma dönüştük. Buda futbolcuya ve T.Heyete yansıdı.

ÖZGÜVEN beceri gerektiren

Psikolojik bir oyundur.

Taklidini yapamazsınız.

Bunun içindirki oyunun ritmini,uyumunu,hırsını, mücadelesini, istek ve arzusunu kaybederek kriz ve kaos futbolunu yaşadık.

 

*******

Düzce maçına 3 Rotasyonla başladık.Canberk tercihi doğruydu. Ozan ve Hasan'ın yerine enerjik, sıcak temas ve mücadeleci oyunlarıyla göze batan Melih ve Emre'nin orta sahada oynaması direnç getirdi.

Yanlışların yanında, doğrular fazlaydı. Coşkulu, istekli hırslı, inanaçlı oyunlarıyla karşı kaleye gitmekte zorlanan takımdan karşı kalede oynayan takıma dönüştük. İç sahada taraftarı da arkanıza almak istiyorsan önde baskıyla başlamak akılcıydı.

Oyuncular aynıydı ama görev ve sorumlulukları farklıydı.

3-)Formasyon da 1.Bölge oyunundan 3.Bölge savunma oyunu ile maça başladı. Önde baskıda rakip geriden oyun kuramadı pas hatalarıyla ilk 10 dakika içinde 2 net pozisyondan yararlanamadık. Uygulamada yaşanan aksaklıklar ve çözülmeler rakibe pozisyonlar vermemize neden oldu. Maça ortak oldular maç bir Düzce’ye bir Bursaspor'a geçti. Şayet 3.Bölge oyununda SENKORİZE birlikte hareket edemez pozisyon almada geç kalırsan kazanacağım diye oynadığın oyun bir anda kabusa döner maç kaybetme riski doğar.

 

*******

Futbolcularımız en iyi oyunlarını oynamak taktik ve sistemin içinde

yeteneklerini, algılama, odaklanma, hareketlilik ile zenginleştirmeli sorumluluk içinde oynayarak başarılı olmalıdırlar ki takımını başarıya taşısın.

Antrenörlerde futbolcuyu destekleyici çalışmalar ile geliştirmelidir.

Başarılı bir antrenör futbolcularının ilk önce kalbini kazanmalı, beyinlerine hitap ederek takımını tamamıyla ele geçirmelidir

 

SEVGİ VE SAYGIYLA KALIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.