Hava Durumu

SEKİZ MİLYAR OYUNCULU BİR FİLM: 2020

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2020 16:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2020 16:08

Genci, yaşlısı, zengini, fakiri, sosyal sınıf farketmeden sekiz milyar insan; Oscar ödülüne lâyık bir korku-gerilim filmine zoraki dahil olduk.

Rollerimiz bilinmeyen kişiler tarafından çizildi, repliklerimiz usta bir senarist tarafından yazıldı.

Ne seslerini işittik, ne de görüntülerinden haberdar olduk.

Kukla misali oynatıldık, amansız bir derde düştük.

2020 senesinin son günleri, haliyle de bu senenin son yazısı...

Türkçemizde çok güzel bir ifade var idi, sene sonlarında acısıyla tatlısıyla bir yılın daha sonuna geldik derdik. Bu sene ise, acısıyla, çilesiyle bu seneyi sağ atlattık diyebileceğiz.

Komplo teorilerini okumayı, dillendirmeyi hepimiz çok severiz. Bazen basit gibi görünen olayları, daha çok karmaşıklaştırır, senaryolaştırırız. Yıllar sonra 2019-2020 senelerine dönüp baktığımızda, belki çok basit bir doğal sağlık problemi gibi değerlendireceğiz. Belki de, dillerden düşmeyen teorilerden birisi gerçek çıkacak, fatura belli başlı kişilere ödetilecek.

Bu sene hepimiz, üzerimize düşen rolleri yerine getirdik. Evlerimizden çıkmadık, sosyal duyularımızı yitirdik. Obsesif kompulsif kişilik bozukluğunda rekorlar kırdık, birçok konuda ekstra takıntılı hale geldik. Çalışamadık, işsiz kaldık, ekonomik olarak yetersiz konuma düştük. Zam üstüne zam gördük, kredi kartının çipini aşındırdık.

Tüm bu kötülüklere rağmen, hala yıkılmadık, pes etmedik, filmdeki rolümüzün kötü etkilenmesini önledik. Kimimizin rolü büyük, kimimizin repliği bile yok. Kimimiz başrol, kimimiz figüran, ancak gerçek olan millet, dil, din ayrımı olmadan hepimizin aktif olarak rol aldığıdır.

Bu uzun metrajlı filmde dünya çapında 1 milyon 750 binden fazla can kaybı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.

Artık bu filmin oyuncuları olarak bizler, çekimlerin tamamlanmasını, ve bu filmin bitmesini arzuluyoruz. Oyuncular olarak emin olduğumuz tek bir nokta ise; 2020 senesinin şu ana kadar distopya konulu yazılmış tüm kitaplardan daha acımasız, daha insafsız ve daha ölümcül olduğudur.

Korku ve gerilim filmi dendiğinde akıllara bazı başyapıtlar ve belirli yönetmenler gelmekte. Lâkin biraz daha sabredelim, 8 milyar oyunculu 2020 filmi umuyoruz ki çok yakında gişelerde olacak.

Bu sene bizlere ayrılan sürenin sonuna gelmiş bulunmaktayız, yönetmenimiz Covid eğer bizlere izin verirse 2021 senesinde görüşmek dileğiyle...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.