Hava Durumu

Siyasi Kredi

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2024 14:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 14:12

Ülkemde uzun yıllar sonra siyaset yapısı beklenilenin dışına çıktı ve halkımızın oyları farklı bir anlayışı birinci yaptı.

Başarılar ve başarısızlıklar birbirine çok yakın olgulardır, çoğu zaman bir adım ileri veya bir adım geri olarak değişkenlik gösterir.

Şüphesiz ki uzun yıllar sonra gösterilen bu tavır, dönemin içinde barındırdığı problemler ve hizmet anlayışının farklı yapılarda görülmek istenmesi ile doğru orantılı ilerledi.

Geçim sıkıntısı çeken halk, umutları tükenmiş bir insan yapısı ve gelecek kaygısı olan genç nüfus...

Emeklinin aldığı aylık, çalışanın aldığı aylığın neredeyse yarısına yakın, mavi yaka çalışan ile beyaz yaka çalışanın maaşları da ortalama yarıya yakın, üst düzey yöneticiler ile normal yönetici olanların arasında da fark aynı seyrediyor.

Nereden baksanız büyük bir adaletsiz paylaşım göze çarpıyor. Üniversite okumanın bir anlamı kalmamış, bunun yerine çıraklıktan meslek öğrenen ustalar büyük paralar kazanıyor.

Çarpık eğitim ve istihdam sisteminin kılcal damarlarımıza kadar işlemesi yüzünden uzun vadede sıkıntı çekecektik işte uzun vade geldi kapıya dayandı.

İnsanlar genel yönetimi bir kerede değiştirmek yerine, yerel yönetimler ile başlayıp tercih edecekleri siyasi görüşe kredi açtı.

Bunun farkında olan yeni düzenin temsilcileri önümüzdeki süreci tüm hassasiyetleri ile yanlışsız götürüp halkın memnuniyetini kazanırsa, çok muhtemeldir ki genel yönetimi de bu halk değiştirecek gibi duruyor.

Uzun yıllar sonra eline geçen fırsatı ana muhalefet düzgün kadrolar, memleketini seven ahlaklı insanlar ve mütevazilik ile birlikte değerlendirebilirse,ülkemizde bundan sonra yeni bir kabuk ve çıtası daha da yukarı çıkacak anlayış görmek kaçınılmaz olur.

Siyaset kurumu bir bayrak yarışının olduğu, ezeli rakiplikten ziyade ebedi bir millet olabilme anlayışını yaşatan yapı olmalıdır.

Her gelen bir tuğla koyar bu hayatın inşasınave her tuğla bir emek demektir ki, emekte en yüce değerdir.

Bunu böyle hissedebildiğimiz ahlaklı, mütevazi, hoşgörü temelli, yalansız, dolansız, önceliği hizmet olan bir Türkiye anlayışını görebilmek umudur ile...

Saygılarımla...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.