Hava Durumu

TOZLU RAFLARDAN

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2023 16:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 16:06

Sevgili değerli Antrenör

arkadaşlarım Bursa Tüfad

Başkanı Sn. Metin BEGÜM'ün uyarıcı açıklamasının ardından 30

Yıllık Büyük TÜFAD ailesinin bireyi olarak açıklama yapma ihtiyacı duydum.

********

Yeni nesil Antrenör arkadaşların kutsal Tüfad'ın nasıl  kurulduğunu,

nasıl mücadele vererek büyüdüğü, büyüdükçe nasıl geliştiğine şahit olmak

inanılmaz güç veriyor.

********

Antrenörlüğün hikayesi 1961 yılında Sahir Gürkan ve arkadaşları tarafından başlatılmış olup dernekleşme ve örgütlenme fikirleri olgunlaşarak 1964 yılında faaliyete geçerek T.F.F'den kurs açma yetkisi alarak ilk mezunlarını vermiştir.

Ruhları śad olsun.

******

1964 ve 1990 yılarına kadar var olma savaşı verilmiş, dayanamamış kayyıma kadar gitmiştir.

Bursa şubesinden ben ve Feridun Özdiker temsilen Ankara'ya gittiğimizde, Sn. İsmail DİLBER önderliğinde, duayen isimlerinde var olduğu yönetime destek istemişler Bursa olarak yanlarında olduğumuzu belirtmiştik.

********

Sn.İsmail DİLBER ile Büyük TÜFAD ailesinin temelleri atılarak, 24 bin üye sayısına ulaşmasıyla, Türkiye Futbol Antrenörleri, büyük sivil toplum örgütünü oluşturmuştur.

İlk önce hiçbir geliri olmayan şubelerin gelir kaynaklarını arttırmak için TFF ile iş birliğine girerek kursların şubeler tarafından yapılmasını, TFF tarafından alınan antrenör sözleşmelerinden pay almak için yoğun çaba sarf ederek şubelerin kendi ayakları üzerinde durmasını  ve kendine ait kaliteli hizmet vereceği binalara kavuşmasını sağlamıştır.

Yeni bir dönemi başlatan antrenör arkadaşların gelişimini sağlayacak eğitim seferliğini başlatan sosyal dayanışma ve Uyuşmazlık antlaşması ile antrenörlerin özlük haklarına kavuşmasını sağlamıştır.

********

Antrenörlerini bu kadar koruyan yardımlaşmayı ve eğitimi ön plâna çıkaran

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğini ve Bursa Şubesini ağır eleştiriler yapan arkadaşlar hiç mi vicdanınız sızlamıyor.

Teşekkür ve taktir edeceğinize klavye kahramanlığı yaparak karalama politakası izliyorsunuz, amacınız NE?

Tüfad şubelerinde krallar değil, kurallar işler. Her antrenör arkadaşlara aynı mesafede yaklaşır.

*****

Her yaptığınız yanlışı ve hatayı Tüfad'da arayan zihniyet, bu büyük ailenin içinde boğulup kaybolacaksınız. Eleştiri haktır ama üslubu ve ahlaki değerlerini unutup kendi amaçlarına ulaşmak için kullanamazsınız. Her fırsatta hak ve hukuktan etik değerlerden bahseden antrenör olmak için kimleri aracı olarak kullandığını biliyorum. Sana çalışma sahasını açan, diplomayı alana kadar Tüfa’da övgüler yağdıran, diplomayı aldıktan sonra yolunu unutanlar, kişilere kızıp Tüfad'tan hırsını almak için karalama kampanyasına katılmak akıl tutulması değil de nedir?

Emaneten gelip asaleten devam edenler, futbolun öznesi olan futbolcu ve antrenör arkadaşlarına hakaret edecek kadar ileri gidenler kendine yandaş edinmek için şirinlik ve yalakalık yapan, içinden şeytani planlarla hareket eden Antisosyal kişilik ve karakter yapısıyla iyot gibi açığa çıkmaktadır.

Hele birisi varki?

Hiçbir yerde başarılı olamayan siyaseti ve insanları örgütleyerek kullanan işi bittiği zaman firar eden antrenör tiplemeleri de mevcuttur.

********

Sizlere antrenör olma fırsatını veren toplum içinde saygın bir kimliğe kavuşturan derneğinize sahip çıkın. Bu bir hizmet yarışıdır. Klavyecilere itibar etmeyin,sizler eğitimcisiniz.

SEVGİ VE SAYGIYLA KALIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.