Hava Durumu

TURU GEÇMEK ÖNEMLİYDİ

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2021 16:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 16:29

Alınan mağlubiyetlerden sonra zor da olsa gelen galibiyet Bursaspor’a Denizli maçı öncesi moral verdi.

Farklı bir kadro ile sahada yer alan Bursaspor, belki de böyle bir takımı beklemiyordu. Sahanın her bölgesinde topla buluşan, pas yapan, gerek hücumda ve gerekse savunmada, futbolun kurallarını uygulayan Kırşehir Belediyespor, Ozan Karabacak ile bulduğu gol, ortaya koyduğu futbolun meyvesiydi.

Ancak şunu belirtmek isterim ki Canberk’in topa müdahale etmemesi ve bakışları arasında topun filelere gitmesi kendisine hiç yakışmadı.

Sahada görev verilen yabancı oyunculardan bir türlü fayda göremeyen Bursaspor, ilk yarıda oldukça zorlandı ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatırken az sayıdaki taraftarın da tepkisini de aldı.

Futbol bir ekip oyunudur. Ferdi yetenekler takımın başarısını bir tık üste taşırsa değerli olur. Yoksa iki düzgün pas, kaleye atılan iki şutla bir futbolcunun kariyeri belirlenemez. Özellikle bu konuda genç yetenekler çok dikkatli olmak zorundadır.

İsimler üzerinde durmaktan çok futbolun nasıl oynanması konusunda tüm futbolcuların bilinçlenmesi takım açısından önemlidir.

Dünkü maçta Bursaspor böyle bir durumu yaşadı. Rakibin beklenmeyen bir mücadele ortaya koyması sonucu Bursaspor zor anlar yaşadı.

Uzun bir aradan sonra Cristobal Jorquera’nın oyuna dahil olması sevindiriciydi tabi ki. Ancak, atılan paslar iyi olmasına karşılık birebir mücadelede yeterli olmaması ve topu kaptırdıktan sonra savunma anlayışındaki zayıflık kendisinin henüz hazır olmadığını ortaya koyuyordu.

Dakikalar ilerledikçe Bursaspor’da tecrübeli ayaklar ağırlığını ortaya koymaya başladı ve her ne kadar ağır hareketleri olsa da attığı toplarla tehlike yaratan Bursaspor önce Onur Atasayar ile beraberliği ve uzatmayı sağlarken, uzatma dakikalarında Acalotse’nin asistini iyi değerlendiren Batuhan Kör bir üst turu garantileyen golü Kırşehir Belediye’nin filelerine gönderdi ve Denizlispor maçı öncesi az da olsa moral kazandı.

Turu geçmiş olmanın moraliyle, umarız Denizlispor maçı farklı olur ve Bursaspor için çıkış startı verilmiş olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.