Hava Durumu

HİÇ BAŞLAMAMAK MI, YOKSA YERİNDE SAYMAK MI?

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2020 15:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 15:04

Hayatın bize bahşetmiş olduğu vazifelerden daha fazlasını alamaz mıyız? Daha çok çalışmak, daha çok direnmek, daha çok öğrenmek; büyük balığı yakalamaya yardımcı olmaz mı?

Yapılan anketlerin tersine; kitap okuma oranının düşük olduğu, akademik çalışmaların diğer ülkelere kıyasla yetersiz olduğu bir ülkede; sorgulamamız gereken kendimizden başkası değil.

En son ne zaman yeni bir bilgi edindik? Ne zaman ileriye doğru ivme kazandık? Bir başkasının hayatını kolaylaştırabilecek bir fikri ne zaman ortaya sürdük? Yerimizde mi sayıyoruz, yoksa mücadeleye hiç başlamıyor muyuz?

Konfüçyüs’ün uzun zaman önce söylediği söz kulaklara küpe olmalı; “On beş yaşımdayken aklımdaki tek şey daha fazla öğrenmekti, otuz yaşıma geldiğimde ise nerede durmam gerektiğini öğrendim.’’

Birey, yetişkinlik çağına kadar bilgi birikimi yapmalı, çizeceği yolun temellerini atmalı ve her geçen gün kendisini uzmanlaştırmak için temel üzerine kat inşa etmeli. En ufak bir ilerlemenin bile sıfırdan büyük olduğunu unutmamak bir hayli önem taşımakta. Yetişkinliğe ulaşan bireyin ise uzmanlaştığı konuda çalışmalar yapması, teorik bilgiyi üretime dökmesi ve yeni başlayacaklara destek olması gerekmektedir.

Malum soruyu bir kez daha hatırlatalım;

Hiç başlamamak mı, yoksa yerinde saymak mı?

Bu sorunun tam neresindesiniz? Hayallerinize doğru giden uçsuz bucaksız yolda yerinizde mi sayıyorsunuz? Veyahut, bu yola çıkmaya cesaret bile etmediniz mi?

Gözünü açmanın tam vakti, dünya değişiyor.

Çağımızda, hayallerini gerçekleştirebilen, çıktığı yolu sorunsuz tamamlayabilen, örnek kişilerin sayısı bir hayli az. Hayallerinin dışında, aklının kenarından geçmeyen, başkaları tarafından çizilip, tasarlanmış dünyalarda yaşıyor insanlarımız.

Kendi doğrularına ters, dünya görüşünden bağımsız, insanlara dayatılmış hayat biçimlerini sorgusuz sualsiz yaşamakta insanlarımız.

Bu düzene bir son vermek, kendi ilkelerini çiğnememek ve ona göre bir hayat sürmek için hala geç değil. Sorgulamakta olduğumuz soruyu unutmamalı, vakit hala erken iken başlamalı ve de asla yerinde saymamalı.

Yarın çok geç olabilir, gelecekte dünyayı değiştirmek istiyorsan, bugün kendini geliştir...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.