Hava Durumu

UMUT KAPISI BELEDİYELER

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2023 15:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 15:32

AK Parti iktidarıyla birlikte hız kazanan sosyal belediyecilik anlayışı gönül belediyeciliğine dönüşmüştür.
İnsanların doğumundan ölümüne kadar yaşam süresinde gereksinim duyulan hayata dair dokunuşlardır AK Parti'yi 20 yıldır tek başına iktidar yapan.
Özellikle yerel yönetimlerde rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra yurttaşın günlük hayatını kolaylaştıracak adı ne olursa olsun insana dair her dokunuşun bir karşılığı elbette oluyor.
Bazen bir dua bazen de verilen oy oluyor...
Hiç hayal edebiliyormuydunuz, tıp eğitimi almış psikolog hekimlere belediyelerde görev verilip sağlıklı bireylerin yetişmesi için hizmet verilebileceğini?
Bugün pek çok belediye bünyesinde oluşturulan Kadın ve Aile Danışma Birimleri toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve ailelere danışmanlık hizmetinin yanında etkinlik ve çeşitli eğitimler veriliyor.
Hatta şiddet ve sosyal yoksunluk sürecinde ihtiyaç duydukları sağlık istihdam, hukuki, psikolojik problemleri konusunda “psiko-sosyal destek” sağlanarak kişinin nereye ve nasıl başvuracaklarını, bilmeyenlerde yasal hakları konusunda bilgilendirilerek ilgili kurumlara yönlendiriliyor.
Ayrıca kadınların sosyal kültürel ekonomik anlamda ilerlemesine destek olmak amacıyla kurulan Kadın ve Aile Danışma Birimlerinde aile içi iletişim, evlilik sorunları, boşanma sonrası problemler, iş yaşamına ilişkin problemler, özgüven geliştirme, evlilik öncesi danışmanlık şiddete bağlı sorunlar, madde bağımlılığı ve ihtiyaç duyulan her konuda ücretsiz psikolojik danışma hizmeti sunulmakta.
Özellikle ailelerin yaşadığı problemleri azaltma hedefiyle diğer birim, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde, toplum içindeki kadın ve erkek haklarının eşitliği konusunda farkındalık oluşturarak, kadınların toplum yaşamında daha aktif bir rol alması sağlanıyor.
Ekonomik olarak bağımlı olan zor durumdaki kadınlar için meslek edindirme kursları, ihtiyaç duyan aileler için terapiler ve çeşitli konularda eğitim programlarının uygulandığı belediyelerin Kadın ve Aile Danışma Birimleri adeta hastane hizmeti sunuyor.
Aynı şekilde Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri'nin de temel amacı okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim olanağı sağlanıyor.
Bu merkezlerde, milli eğitim müfredatına uygun olarak 48-68 aylık çocuklara eğitim verilmektedir.
Bu önemli çalışma büyükşehir belediyesince yapılmakta olup tüm ilçelerimizde Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezleri sayıları artırılmaktadır.
Geçenlerde Gürsu ilçemize gittiğimizde bilbortlarda gördüğüm şu duyurusu dikkatimi çekti.


Üzerinde Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın fotoğrafının bulunduğu duyuruda şöyle yazıyordu.
İstihdam Buluşmaları ile İşsizliğe Çare Olmaya Devam ediyoruz.
Hemen altında ise özel bir firmanın çeşitli iş kollarında çalışacak kadın-erkek 100 dolayında eleman arandığı, belirtilen özellikleri taşıyanların ilgili firmanın yetkililerinin de katılımıyla iş öncesi yapılacak mülakatın günü ve saati belirtiliyor.
Tıpkı İş ve İşçi Bulma Kurumu gibi iş arayanla iş vereni buluşturmayı hizmet olarak üstlenen Gürsu Belediyesi, bu şekilde bugüne kadar 25 ayrı kurumla 50 istihdam buluşması, 5 bin 300 iş görüşmesi sayesinde 2 bin 600 kişi istihdam edilmesine aracılık yapmış.
Elbette diğer belediyelerde de benzer çalışmalar yapılıyor olsa da Gürsu Belediyesi'nin bu konudaki hassasiyeti takdire şayandır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.