Hava Durumu

YAŞAMA SİZİ TUTAN HAYALLERİNİZ, YAŞATAN İSE GERÇEKLERDİR

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2020 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 10:25

Hiç ölmeyecekmiş gibi değil de, her an ölecekmiş gibi yaşasak aslında tüm güzellikler karşımıza çıkacak.

Düşünsenize çok sevdiğiniz biri ile son buluşmanız, son konuşmanız. Onun son günü olduğunu bildiğiniz için çok iyi davranırdınız sürekli mutlu etmek isterdiniz.

 Hiç ölmeyecek gibi yaşadığımız için bu kadar kolay kalp kırıyoruz karşımızdakini üzüyoruz. Dünyada bu kadar kötülük var iken siz temiz kalmaya çalışın.

Belki de tüm kötülükler sizi bulacak her şey üstünüze gelecek bunalacaksınız kaçacak yer arayacaksınız.

Siz Allah’a dua edin ve sabredin. Hayatımızda (KÜN FE YEKÜN) sözü çoğu yerde karşımıza çıkmıştır bende kullanırım. Kün, “Ol” demektir. “Emri-i kün fe yekün”, “Allah’ın yaratmayı dilediği şeye, “ol” diye emretmesi ve böylece onun varlık sahasına çıkması” demektir.

Olmayacağını bilseniz dahi hep hayal kurun. Yaşama sizi tutan hayalleriniz yaşatan ise gerçekler. Kırılırız diye hayal kurmaktan vazgeçmişiz gibi dursak da aslında hayallerimizden değil de kendimizden vazgeçtiğimizi görürüz.

Hayatın her anında karşımıza insanlar çıkacak. Bunlar iyi veya kötü bilemeyiz elbette yaşayıp görmemiz lazım. İnsanlar sandığımız kadar iyi değiller hep karşımızdaki insanı kendimiz gibi sanıyoruz. Hayal kırıklığı yaşamamızdaki en büyük nedenlerden birisi de budur. İnsanların düşüncesini okuyamazsın ama tahmin edebilirsiniz. Her defasında da yanılırsınız. Yanıldıkça da olgunlaşırız hatalarımızdan ders alırız.  

Allah kimseyi karşımıza boşuna çıkarmamıştır. İyilik yapın ama karşılık beklemeyin bir beklenti içinde olmayın Allah elbet bir gün size onun mükafatını verir.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için durmadan savaşın elbette karşınıza engeller çıkacaktır bu engelleri aşmak sizin elinizde.

Size ne yapılırsa yapılsın siz hep iyi niyetle yaklaşın çünkü bu hayatta kimse yaşadığını yaşamadan ölmez.

Size yapılanların hesabı elbet bir gün sorulacak içinizi ferah tutun. Hayalinizi gerçekleştiremeseniz bile başkasının hayalini gerçekleştirmeye yardım edin.

Hayali uçurtma uçurmak isteyen bir çocuğa uçurtma alabilirsiniz. Yapmak istediğiniz çok şey var ama biliyorum bunları gerçekleştirmek için zamanınızı ayırmak çok zor olmayacak. 

Günümüzün 10 saatini para uğruna harcıyoruz. Kağıt parçasını hayatımızın en önemli parçası olarak görüyoruz.

Etrafımızdaki güzellikleri görmemek için uğraşıyoruz. Hiç deniz kenarında oturup denizi izlediniz mi? veya yeşilliklerin arasında kır gezisi yaptınız mı? Ne yaptıysak hep başkaları için yaptık belki yorulduk, belki tükendik ne yaptıysak da iyi niyetimizden yaptık.

Peki ya kendimiz için ne yapıyoruz?

Ölümü hatırlamak için ne yapıyoruz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.