Hava Durumu

YENİLENECEK KÜLTÜRPARK AÇIK HAVA TİYATROSU VE ŞEHRİN YENİ KONSER ALANI YUNUSELİ HAVAALANI

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2022 16:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 16:18

Daha sonra işlevselliği de sonlandırılan havaalanı, hal böyle olunca tek parça halinde kentin göbeleğinde bu kadar büyüklükte başka bir arazi olmayışı buraya olan ilgiyi her geçen yıl göreçeli olarak artırmıştır.
Dolayısıyla buranın ne şekilde değerlendirilecek olması Bursa kamu oyunun hep gündeminde kalmış tartışma konusu olmuştur.
Önce küçük uçakların kullanabileceği geçmişte olduğu gibi butik bir havaalanı olarak kalması gündeme geldi.
Daha sonra büyükşehir belediyesi projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hazırlayıp bir kısmına konut diğer bölümüne ise Millet Bahçesi şeklinde avan bir proje planlaması yapılmıştı.
Proje henüz detayları kamu oyu ile paylaşılmamış olmasına rağmen bu yönde sızan bilgiler tepkiye dönüşmüştü.
Hatta CHP ve İYİ Parti öncülüğünde diğer muhalefet parti il başkanları Yunuseli Havaalanı'nda bir araya gelmiş buranın konut rantını yapılmaması için imza altına aldıkları ortak bir bildiri  yayınlamışlardı.
İstedikleri şuydu.
Projeye göre burada konut sahibi olacak sadece bir kısım grubun değil tüm Bursa halkının kullanabileceği çok amaçlı alan olarak kalınmasından yanaydı.
Bunu yaparken de muhalefet parti olmalarının gereği kendilerincede siyaset yaptıkları aşıkardı.
Yunuseli Havaalanı arazisinin akıbetinin ne olacağına ilişkin herkes gelişmeyi bekliyordu ki, ilk olarak geçenlerde televizyon programıma konuk olan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan açıkladı.
Burasının şimdilik mevcut haliyle kalacağını her hangi bir yapılaşmanın ya da burayla ilgili şu an için bir tasarrufun söz konusu olmadığını söyledi.
Önceki günde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uluslararası Bursa Festivali'nin toplantısında Yunuseli Havaalanı'na vurgu yaptı.
Bursa'nın festival etkinliklerinin ev sahipliği yapan Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu 12 Haziran 7 Temmuz tarihleri arasında festival etkinliği finalinin ardından hizmete bir yıl arayla kapatılacak.
Neredeyse göreve gelen her belediye başkanının burayla ilgili yenileme çalışmasına Başkan Aktaş'da dahil olmuş oldu.
Böylece etkinliklere şimdilik kapatılacak olan açık hava tiyatrosu tamamen yıkılıp, 3 bin 500 olan seyirci kapasitesi 4 bin 500'e çıkarılarak sadece yaz aylarında festivaller ve konserler için değil çok amaçlı kullanılacak şekilde projelendirilmiş.
Gerçekten de yeniliğe gereksinim duyulan pek çok etkilliğe ev sahipliği yapmış yılların açık hava tiyatrosunun uzun yıllar tadilata ihtiyaç duyulmadan yenisinin hem de yerine yapılarak hizmet vermeği sürdürecek şekilde planlanmış.
Yıkılıp yerine yenisi yapılacak Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nın proje tasarımı aynen fotoğrafta görüldüğü gibi olacak.


İşte bu sürede konser ve benzer etkinliklerin yeni adresi Yunuseli Havaalanı olacak.
Böylece Bursa'nın en kıymetli arazisi herkesin kullanabileceği gibi itiraz etmeyeceği bu alan, ihtiyaçtan dolayı doğal bir dönüşüme uğramış olacak.


Bundan böyle 7 Temmuz'dan itibaren konser etkinliklerinin buluşma yeri burası olacak.
Konser organizasyonu yapak isteyenlerin bu alanı büyükşehir belediyesinden kiralayabilecek.
Buraya oluşturacağı portatif sahne ile ışıklandırması güçlendirilecek arazi Bursa'nın şimdilik alternatif konser ve miting alanı olacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.