Hava Durumu

YENİŞEHİR'DE GÜZEL İŞLER OLUYOR

Yazının Giriş Tarihi: 13.12.2021 16:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.12.2021 16:32

Kentimizdeki 18 belediye yönetiminin 14 tanesi AK Parti, 3 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi ve 1 tanesi de Milliyetçi Hareket Partili yönetimlerden oluşmaktadır.

Daha doğrusu halkın seçtiği yerel yönetimler diyebiliriz.

Yenişehir'in MHP'li Belediye Başkanı Davut Aydın geçtiğimiz hafta Line TV'de program konuğum oldu.

Başkan Aydın programda, yanında getirdiği seçin beyannamesini göstererek Yenişehir halkına beş yılda yapacağını söz verdiği vaatlerinin yüzde 90'ını 2,5 yılda tamamladığını söyledi.

İlginç değil mi?

Hele ki, başta Covid 19 salgını olmak üzere pek çok olumsuzlukların yaşandığı son iki yıl 16 ana projesinden 11 tanesini tamamlayarak hizmete sunan Yenişehir Belediye Başkanı Aydın, başarının sırrını özetle şöyle açıklıyor:

"Şeffaf, üreten, katılımcı, liyakat ve adaleti hakim kılan belediyecilik anlayışımı ilke edinip Yenişehir'imize hizmet etmeği kendimize görev addettik."

Belediyeciliğin gönül işi olduğunu en güzel tarifidir aslında Başkan Aydın'ın sarf ettiği bu sözler.

Yüzde 80'inin tarımla geçindiği 55 bin nüfuslu ilçeye, Yenişehir Belediyesi'nin kazandırılarak yüzde 100 tamamlanarak hizmete sunulan 11 proje şunlar:

Sosyal Tesis ve Çocuk Oyun Alanı Projesi, Akıllı Otobüs Durağı Projesi, Sinanpaşa Külliyesi Kültür Merkezi Projesi, Babasultan Park Projesi, Engelsiz Yaşam Alan Projesi, Kozdere Çamlığı Mesire Alanı Projesi, Şehir içi Ana Arter Düzenleme Projesi, Düğün Salonu Projesi, Dere Islah Çalışması Yürüyüş Yolları Projesi, İstihdamı Artırma Projesi ve Galericiler Sitesi Projesi.

Devam etmekte olan projeler ise Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesi, Osmangazi Meydanı ve Otopark Projesi ile Yarhisar Turizm Köyü Projesi.

Ayrıca Kapalı Hayvan Pazarı Satış Yeri Projesi ile Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi çalışmaları da proje aşamasındaymış.
Ciddi maliyet gerektiren projeleri Yenişehir Belediye bütçesinden karşılayabilmesi mümkün değil.

Dolayısıyla merkezi hükümet ve Büyükşehir Belediyeleri'nin destek verdiği Yenişehir, geçmişte siyaseten kısır çekişmeler yüzünden alamadığı hizmetleri bugün alabiliyorsa bunun kıymetini bilmelidir.

Son olarak da şunu vurgulamak istiyorum.
Başkan Davut Aydın'ın hayata geçirdiği 11 projesinden bir tanesi var ki, bence diğer 10 projesine eş değer...

Şöyle ki,

Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle istişareler yapılarak istihdam alanında bin 748 kişiye direk olarak iş imkânı sağlanmış olmasıdır.

Yanı sıra özel bir firma tarafından 11 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulması proje aşamasındaki Soğuk Hava Deposu ve Paketleme Tesisi hayata geçtiğinde bölgede yetiştirilen ürünlerin kalite standart ve sağlık koşullarına uygun pazarda yer alması sağlayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.