Hava Durumu

YILDIRIM’DA KÜLTÜR-SANAT RÜZGÂRI...

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2021 16:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 16:46

Yıldırım Belediyesi Kültür Sanat'ın yeni sezonu "Gelin Tanış Olalım" etkinliği ile açıldı geçtiğimiz hafta...

Barış Manço Kültür Merkezi'nde Kültür Sanat Sezonu açılışı için 2021-2022 yılı Kültür Sanat Sezonumuzun açılışını Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu söyleşisi ve ilahi sanatçısı Doç. Dr. Fatih Koca konseri ile yapıldı.

Açılışta belediyenin şimdiye dek gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleri örneklerine de yer verildi.  

Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bugüne kadar bilimsel, tarihi, kültürel, eğitici ve sanata yönelik, iç ve dış turizm ile ilgili birçok kültürel etkinliğe imza attı.
İlçenin kültürel zenginliklerini arttırıcı çalışmalar, konferans, panel, bilim şöleni, fuar, festival vb. etkinliklerle önümüzdeki yıl da sürecek.

Belediyenin bütünsel hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesine ve kurumsallaşmasına da katkı koyan bu tür etkinliklerin Yıldırımlılar tarafından beğeni ile izlendiğini ve katılımın yüksek olduğunu vurgulamak gerekir.

* * *

Barış Manço Kültür Merkezi’nde önceki hafta sonu yapılan sezon açılış programında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun konferansı ve İlahi Sanatçısı Doç. Dr. Fatih Koca’nın ezgileriyle gerçekleştirildi.

Ayrıca Gazeteci Yazar Nihat Nasır, Dr. İbrahim İmran Öztahtalı ve Mustafa Baki Efe kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile buluşurken, Yıldırım Meslek Edindirme Kursları’ndaki kursiyerler açılan stantlarda hünerlerini sergiledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Meslek Edindirme Kursları’nın (YIL-MEK) stantlarını gezerken, vatandaşlar da Gazeteci Yazar Nihat Nasır’ın “Firuze Hikayeler”, Dr. İbrahim İmran Öztahtalı’nın hazırlamış olduğu “Ömrünün Sonbaharında Bir Yaban Gülü Bursalı Murad Emri Efendi ve Divanı” ve editörlüğünü Mustafa Baki Efe’nin yapmış olduğu “Şöyle Garip Bencileyin Cahit Çolak” kitaplarını yazarlarına imzalattı.

Özellikle gençlerin kitapları yazarlarına imzalatmak için girdikleri sıra ilerisi için umut verici bir görünümdü.

* * *

Açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tüm projeleri gerçekleştirirken, şehrin ana unsurunun beton binalar değil, insan olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini vurgulaması Yıldırım’da kültür ve sanat etkinliklerine verilen önemi gösteriyordu.

Zaten Başkan Yılmaz da kültür ve sanat projelerinin kendilerini kentsel dönüşüm projelerinden çok daha fazla heyecanlandırdığını söylüyordu.

Yıldırım’da adeta bir okuma seferberliği sürmekte...

Yıldırım Belediyesi’nin daha önce hizmete sunduğu ‘Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphane’sinde ayda 10 bini aşkın kişiye hizmet verilmekte.

Bu sonuç, hiç kuşkusuz yeni kütüphanelerin ilçeye kazandırma gerekliliğini ortaya koyuyor.

Nitekim ilçeye iki yeni kütüphane daha kazandırılacağını belirtiyor Başkan Yılmaz.

Başkan Yılmaz bununla da kalmayıp, spor merkezlerini de yaygınlaştırıyor, aynı zamanda çok daha etkin hale getiriyor.

Bunların yanında kurulan 15 Kadın Girişimcilik Merkezi ve 7 Kadın Kooperatifi ile birlikte, kadınların sosyo kültürel ve ekonomik yaşamda çok daha aktif bir şekilde rol almalarına katkı sağlıyor.

2020 yılında oluşturulan ‘Yıldırım İstihdam Merkezi’ ile hem gençlere altın bilezik değerinde meslekler kazandırılmış hem de onları iş sahibi yapmış Yıldırım Belediyesi.

Kuşkusuz tüm bu proje ve hizmetler gerçekleştirilirken, başkan Yılmaz’ın da belirttiği gibi ilçeye adını veren Yıldırım Bayezid Han’ın cesareti, Çelebi Mehmet Han’ın feraseti ve gönüllere taht kurmuş bir lider olan Emir Sultan’ın manevi şahsiyeti rehber oluyor bu çalışmalara.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.