Hava Durumu

İsrail- Filistin savaşında 16. gün!

İsrail Gazze'nin güneyine göç etmeyen herkesin teröristlerin işbirlikçisi sayılabileceğini ilan etti. Hamas ise İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit" kalacağı uyarısında bulundu. Sivil can kayıpları ise her saat artıyor...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 12:45
Kaynak: İHA
İsrail- Filistin savaşında 16. gün!

İsrail-Hamas savaşında 16. gününe girildi. Filistinlilerin can kaybı 4 bin 300'ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti. İsrail'in saldırılarında 16 gazeteci de hayatını kaybetti.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, Gazze Şeridi'ne "ilk günündeki gibi tüm güçleriyle saldırmaya devam edeceklerini" söyledi. 

Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim'de yaşananların İsrail için "basit" kalacağı uyarısında bulundu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kalmayı tercih eden ve güneyine gitmeyen herkesi "teröristlerin işbirlikçisi" sayabileceğini ilan etti.

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

07:40BATI ŞERİA'DA ÖLENLERİN SAYISI 89'A YÜKSELDİ

 Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, gece boyunca İsrail güçleri tarafından düzenlenen saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı güncellendi. Buna göre, Cenin Mülteci Kampı'nın Ed-Demc Mahallesi'nde bulunan El-Ensar Camisi'ne düzenlenen saldırıda 1 kişi daha öldü ve Cenin'de ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Tubas kentine düzenlenen baskında başından vurulan Adnan Cihad Beni Avde hayatını kaybetti. Nablus yakınlarındaki Asker Mülteci Kampına düzenlenen baskında ise Malik Cemil Şarkavi yaşamını yitirdi.

Böylece, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 89'a yükselmiş oldu.

4:35İSRAİL CAMİYİ HEDEF ALDI

 İsrail savaş uçakları, Cenin Mülteci Kampı'ndaki bir camiyi hedef aldı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, camiye yönelik saldırıda 1 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı dile getirildi.

Görgü tanıkları çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, sonrasında gökyüzüne yükselen dumanları gördüklerini aktardı. Cami vurduğunu kabul eden İsrail ordusu, hedeflerinin ibadethane altındaki tüneller olduğunu iddia etti.

3:30İSRAİL ORDUSU, GAZZE'DEN AYRILMAYAN SİVİLLERİ "TERÖRİSTLERİN İŞBİRLİKÇİSİ" SAYABİLECEĞİNİ DUYURDU

 Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana yoğun bombardıman altında tutan İsrail ordusunca, "acil uyarı" başlığı içeren ve havadan Gazze'nin kuzeyine atılan bildirilerde şu ifadelere yer verdi: "Gazze Şeridi sakinlerine: Gazze Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün işbirlikçisi kabul edilebilir."

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan ve tepki çeken söz konusu uyarı kağıtlarının fotoğraflarını değerlendiren İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, bu kağıtlarda yazılan ifadelerin İsrail ordusuna ait olduğunu doğruladı.

02:20HAN YUNUS'A SALDIRI: 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 İsrail savaş uçakları Han Yunus'un El-Celal Caddesi'ndeki bir kafeye saldırı düzenledi. Saldırıda 12 kişi öldü, çoğu ağır 17 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bir eve düzenlediği saldırıda da çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail ayrıca, Gazze kentinin güneybatısındaki Ez-Zeytun ve Şeyh Rıdvan mahallelerine saldırı düzenledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.