Hava Durumu

Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme!

Cem Garipoğlu’nun mezarı açılabilir.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 21:49
Kaynak: FATMA ÖZTÜRK
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Münevver Karabulut cinayetinde yeni gelişme!

Türkiye'nin unutamadığı ve yıllar geçse de acısı dinmeyen bir cinayet dosyası yeniden gündemde. Lise öğrencisi Münevver Karabulut'un trajik ölümünden yıllar sonra, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması talebi, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Karabulut ailesinin hukuki mücadelesinin yanı sıra, bu kez Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu tarafından da mezarın açılması yönünde bir talep geldi.

2009 yılında işlenen ve Türkiye'nin kanayan yarası haline gelen Münevver Karabulut cinayeti, hem adli tıpta yaşanan skandallar hem de yargı sürecindeki olaylarla kamu vicdanını derinden rahatsız etti. Karabulut ailesinin avukatı Dr. RezanEpözdemir, yapılan açıklamada toplumun önemli bir kesiminin Cem Garipoğlu'nun intihar etmediğine ve cezaevinden kaçırıldığına dair inancının altını çizdi.

Adalete olan inancın sarsıldığı bu dönemde, avukat Epözdemir'in yaptığı detaylı açıklamalar ve sıraladığı skandallar, hukuki süreçte yaşanan mağduriyetleri net bir şekilde ortaya koyuyor. Bu noktada, hem Süreyya Karabulut hem de Nida Garipoğlu'nun mezarın açılmasına yönelik ortak noktada buluşmaları, olayın üzerindeki sis perdesinin aralanmasında kritik bir adım olarak görülüyor.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan resmi başvuru ve kamuoyunun rahatsızlığı, adalet mekanizmasının harekete geçirilmesi yönünde güçlü bir çağrı niteliğinde. Bu olay, hukuk devleti ilkesinin işlerliğinin test edildiği ve adaletin tecellisi için mücadelenin sürdüğü bir döneme işaret ediyor.

HABER:FATMA ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.