Hava Durumu

7 Ekim 2023 Bursa’da hava durumu? Yağışlar geri mi geliyor?

Pazar ülke genelinde yazı aratmayan bir hava da geçecek. Pazartesi ise kuzey kesimlere soğuk hava inecek. Sıcaklık 10-12 derece azalacak. İstanbul'da pazartesi günü sıcaklık 4-5 derecelik düşüşle 20 dereceleri görecek. Bursa'da bugün hava nasıl olacak?

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 08:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
7 Ekim 2023 Bursa’da hava durumu? Yağışlar geri mi geliyor?

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevreleri, Artvin'in ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bursa’da hava durumu nasıl? Meteoroloji Bursa için 7 Ekim 2023 Cumartesi günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde gün boyu az bulutlu ve güneşli bir gökyüzü şehre hakim olurken termometreler en yüksek 26 dereceyi gösteriyor.  Öte yandan yarın için de sıcaklık aynı seviyelerde seyredecek ve pazartesi günü ise yağış geçişleri bekleniyor. Bursa için 5 günlük hava durumu detayları…

Meteoroloji’den Bursa için hafta sonu boyunca etkili olacak sıcaklıkla ilgili açıklama gelirken sağanak yağış geçişi için de gün verilerek uyarı yapıldı. İşte detaylar…

Hafta sonunun ilk gününe 12 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde puslu ve az bulutlu bir gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.

Öğle saatlerine doğru da puslu, az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı ise 18 derece seviyelerinde.

Öğle saatlerinde şehir genelinde az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 23 derece seviyelerinde ölçülüyor. 

Öğle saatleri sonrası 26 derece seviyelerinde ölçülen termometrelerin yanı sıra az bulutlu ve güneşli gökyüzü yüzünü gösteriyor.

Akşam saatlerine doğru termometreler 23 derece olarak ölçülürken az bulutlu gökyüzüyle birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde az bulutlu gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 20 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gece saatlerinde ise termometreler 18 derece seviyelerinde.

HAFTA SONU SICAKLIK AYNI SEVİYELERDE

Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmin raporunda Bursa genelinde termometreler hafta sonu boyunca 25 derece seviyelerinde seyrederken hafta başı için sağanak yağış uyarısı geldi.

Hafta sonunun son gününde (YARIN) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 13 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde puslu, az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 26 derece seviyelerine kadar tırmanıyor.

Yeni haftanın ilk iş gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde 14 derece olarak ölçülürken gün içerisinde etkili olması beklenen sağanakla yağış geçişleriyle birlikte termometreler 20 derecelere kadar gerileyecek.

Haftanın ikinci iş gününde ise (SALI) sabah saatlerinde 8 derece olarak ölçülürken gün içerisinde az bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler en yüksek 21 dereceyi gösterecek.

Haftanın üçüncü iş gününde (ÇARŞAMBA) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 12 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler ise 23 derece seviyelerinde ölçülüyor.

SİS VE PUSA DİKKAT

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

Alınan son verilere göre illerimizde beklenen sıcaklıklar ve hava durumu ise şöyle olacak:

ANKARA: 23, Az bulutlu ve açık.

İSTANBUL: 25, Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu Yakasının kuzey kıyıları aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı.

İZMİR: 28, Az bulutlu ve açık.

BURSA HAVA DURUMU 12°C, 26°C

Bursa'da bugün hava parçalı bulutlu ve puslu olacak.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

KOCAELİ: 26, Parçalı bulutlu.

EDİRNE: 27, Parçalı bulutlu

SAKARYA: 26, Parçalı bulutlu.

A.KARAHİSAR: 21, Az bulutlu ve açık.

DENİZLİ: 29, Az bulutlu ve açık.

MUĞLA: 28, Az bulutlu ve açık.

ADANA: 33, Parçalı ve az bulutlu.

ANTALYA: 31, Az bulutlu ve açık.

HATAY: 30, Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerin de kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

MERSİN: 32, Parçalı ve az bulutlu.

ESKİŞEHİR: 24, Az bulutlu ve açık.

KONYA: 22, Az bulutlu ve açık.

SİVAS: 21, Az bulutlu ve açık.

KAYSERİ: 23, Az bulutlu ve açık.

BOLU: 23, Parçalı ve az bulutlu.

KASTAMONU: 24, Parçalı bulutlu.

SİNOP: 24, Parçalı bulutlu.

SAMSUN: 22, Parçalı bulutlu.

TRABZON: 22, Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı.

ERZURUM: 17, Parçalı ve az bulutlu.

KARS: 17, Parçalı ve az bulutlu.

MALATYA: 24, Parçalı ve az bulutlu.

VAN: 19, Parçalı ve az bulutlu.

DİYARBAKIR: 28, Parçalı ve az bulutlu.

GAZİANTEP: 28, Parçalı ve az bulutlu.

SİİRT: 26, Parçalı ve az bulutlu.

ŞANLIURFA: 30, Parçalı ve az bulutlu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.