Hava Durumu

Cumhuriyet'in 100. yılında Bursalılar konuştu: İyi ki Cumhuriyet var!

Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığımız bu günlerde Bursalı vatandaşlara, Cumhuriyet'in onlar ne için ne ifade ettiğini sorduk. Vatandaşlar Cumhuriyet'in onlar için özgürlük olduğunu söylerken Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ve 29 Ekim'de coşkuyla kutlayacaklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 10:34
Kaynak: İHA
Cumhuriyet'in 100. yılında Bursalılar konuştu: İyi ki Cumhuriyet var!

Cumhuriyet'in ilan edilmesinin 100. yılında tüm ülkede ve Bursa'da Cumhuriyet heyecanı hakimiyet gösteriyor.  Şehre bayraklar ve Atatürk resimleri asılırken vatandaşlar da Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyor. Biz de Bursalı vatandaşlara, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığımız bu günlerde duygu ve düşüncelerini sorduk.

Cumhuriyet'in ilanının 100. yılında Bursalılar heyecanını ve mutluluğunu dile getirirken Atatürk ve silah arkadaşlarını da gururla andı ve Cumhuriyet'in 100. yılını yaşıyor olmamızın sebebinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi.

Kimi vatandaş da Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını büyük coşkuyla kutlayacağını belirtti ve 29 Ekim kutlamalarına heyecanla katılacaklarını ifade etti.

"CUMHURİYETİMİZİ SONUNA KADAR YAŞATACAĞIZ"

Cumhuriyet nice güzel yıllar yaşasın diyen bir vatandaş, "Önemli olan yaşamak ve yaşatmaktır. Bizler de cumhuriyetimizi sonuna kadar yaşatacağız. Cumhuriyetimiz ile birlikte biz kadınlar birçok hakka sahip olduk. Cumhuriyet ile birlikte daha çok büyüdük. Daha da büyüyeceğiz ve yarınlara daha sağlam adımlarla basacağız" dedi.

"İYİ Kİ VAR CUMHURİYET"

Çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden bir çift, "İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz Cumhuriyet'i ilelebet devam ettirecek. Umudumuz var. İyi ki var Cumhuriyet diyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.