Hava Durumu

“DASKUT DEPREM BÖLGESİNE EL UZATTI.”

DASKUT Arama ve Kurtarma Derneği büyük depremin ardından başlatmış olduğu acil yardım kampanyası ile “Elini uzat sessiz kalma” sloganı ile büyük miktarda yardım topladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2020 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2020 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“DASKUT DEPREM BÖLGESİNE EL UZATTI.”

Fatma DİLLİOĞLU/Özel haber

Yardımlar derneğin gönüllü üyeleri tarafından deprem bölgesine göndermek üzere hazırlandı. Yardım malzemeleri arasında battaniye, yastık,  bebek bezi, bebek maması başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelere nakledilmek üzere hazırlandı. Yardım malzemelerinin hazırlanmasında Dernek başkanı Tuncay Meriçli, Başkan yardımcısı Serkan Aslım ve Derneğin Saymanı Coşkun Usta bizzat bulunarak yardım malzemelerinin sayımını ve yüklemelerini itina ile takip etti.

“Gerçek Ortada”

DASKUT Başkanı Meriçli yaptığı açıklamada; halkımızın afet durumlarında çok duyarlı olduğunu, gerekirse evindeki tek sönüm ekmeği bile paylaşabileceğini ifade ederken; “ülkemiz bir deprem ülkesi ve deprem ile yasamayı öğrenmeliyiz. Bunun içinde bizim derneğimizin başlatmış olduğu afet bilinci ile İlk Yardım eğitimlerini mutlaka almak gerekliliği ve bu konuda derneğimizce gönüllü olan tüm üyelerimize bu eğitimleri ücretsiz aldırıyoruz. Deprem başta olmak üzere afet durumumda bilinçli insanlar yetiştirmenin önemini Elazığ Depremi ve Gerçeği ile bir kez daha gördük.” Dedi.

DASKUT Yönetimi Onursal Başkan Osman Urfalıoğlu, Başkan Tuncay Meriçli, Başkan Yardımcısı Serkan Aslım, Genel Sekreter Çağrı Emrah Engin, Sayman Coşkun Usta, Asil Üye Hakan Akkuş, Denetleme Kurulu Başkanı Erol Esen, Asil Üye Yusuf Bıyıklı ve Mustafa Günsay isimlerinden oluşuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.