Hava Durumu

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı: “ADAYLARIMIZ BELLİ. BÜYÜK KURULTAYI BEKLİYORUZ”

On Medya ekranlarında yayınlanan On ’da Son Nokta Programının konuğu olan Demokratik Sol Parti (DSP) Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, 17 İlçede de örgütlü olduklarını vurgulayarak, Belediye Meclis üyeliklerinin yanı sıra Belediye Başkan Adaylarını da belirlediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 16:19
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı:  “ADAYLARIMIZ BELLİ. BÜYÜK KURULTAYI BEKLİYORUZ”

HABER / NURCAN ŞENER

3 Kasım’da Bursa İl kongresi, 3 Aralık’ta da DSP Büyük Kurultayı olacağını anımsatan Hüseyin Cahit Akıncı, kurultay sonrasında parti meclisinin alacağı karar doğrultusunda yerel seçim süreci politikalarını kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti. Adayların net olduğunu ve büyük kurultayı beklediklerini kaydeden Akıncı, “Büyük Kurultay sonrasında parti meclisi önemli kararlar alacak. Biz Bursa Büyükşehir ve 17 ilçede örgütlüyüz. Adaylarımız belli ve net. Ancak şimdiden açıklayarak, PM kararları öncesinde yıpratmak istemiyoruz. Parti meclisimiz hangi yönde karar alırsa, örgüt olarak bu yönde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Seçimlere DSP olarak bağımsız da girebiliriz, ittifak ortaklığı da yapabiliriz, kimi ilçelerde DSP olarak kimi yerlerde de ittifak olarak sahaya çıkabiliriz. Bu nedenle Büyük Kurultayı bekliyoruz” dedi.

   Gazeteci Cemal Kırgız’ın hazırlayıp sunduğu On ‘da Son Nokta Programının konuğu olan DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, Gazze’de yaşanan İsrail soykırımına da duyarsız kalmadı. İsrail şiddetinin durması için dünyanın tüm ülkelerinin bir araya gelip, yaptırımlı çözüm bulmaları gerektiğine işaret eden Akıncı, “Emperyalizm yine kendi kanlı senaryosunu uygulamaya koydu. Bu kez hedefte Gazze ve Filistin halkı var. Görülüyor ki, bu şiddet, vahşet ve soykırım kınamakla, basın açıklamaları yapmakla durmayacak. İsrail’e yönelik tüm ülkelerin katılımıyla yaptırım gerekiyor. Kınama yapılıyor ama ticarette sürüyor. Kimse İsrail’in petrolünü, doğalgazını, gıdasını kesti mi? Ticaret sürüyor. Oysa oradaki tek çözüm iki devletli ve Filistin’in tanındığı bir çözümdür. Bu vahşet, soykırım bir an önce bitirilmelidir” diye konuştu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konusunda da DSP İl örgütünün yol haritasını anlatan Hüseyin Cahit Akıncı, kadınların ve gençlerin yoğunlukta olduğu kadrolarla yola çıktıklarını bildirdi. 17 İlçede de örgütlü olduklarını ve şimdiden belediye meclisi üyeliği aday adaylarını belirlemeye başladıklarına dikkat çeken Akıncı, “Demokratik Sol Parti tam kadro sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bursa’yı tanıyan, seven, sorunlarını ve çözüm yollarını bilen ekiplerle hareket ediyoruz. Kadınların, gençlerin çoğunlukta olduğu dinamik bir örgütüz. Mühendisler, Mimarlar, Şehir Plancıları, Jeoloji Mühendisleri gibi kaliteli bir ekibimiz de var. Kurultay sonrasında, zaten belirlediğimiz belediye başkan adayları ve belediye meclisi adayları ile çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 Bursa’nın trafik ve kentsel dönüşüm sorunlarının yanı sıra, deprem sonrası toplanma alanlarının yok edilmesi gibi acil çözüme kavuşturulması gereken sorunları olduğunu açıklayan Akıncı, 600 binin üzerinde binanın acil dönüştürülmesi gerektiğini savundu. Birçok mahallenin itfaiye giremeyecek halde olduğunu, yeşil alanların giderek yok edildiğini öne süren DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, 2040 çevre düzeni planlarına da katkı koymak istediklerini ifade etti. Uludağ Alan Başkanlığı uygulamasına da tepki gösteren Akıncı, “Uludağ rant bölgesi haline gelmemelidir. Doğal güzelliğinin bozulmasına karşıyız. Bu konudaki görüşlerimizi Cumhur İttifakının diğer bileşenlerine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da anlattık” diye konuştu. Bursa Spor Başkanı Recep Günay’ı örgüt olarak ziyaret edip, 1 milyon forma satışı kampanyasına destek olduklarını da anlatan Hüseyin Cahit Akıncı, Bursa Spora kentin tüm dinamiklerinin sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

   Laiklik karşıtı uygulamalara her zaman tepki koyduklarını hatırlatan Akıncı, Çevreme Duyarlıyım Değerlerimi Seviyorum (ÇEDES) uygulaması konusunda da görüşlerinin net olduğunu belirtti. Bursa’da Eğitim Sendikalarına ziyarette bulunduğunu ancak onlardan karşı dönüş alamadığını açıklayan Akıncı, “Eğitim sorunları ile ilgili kent meydanında; şehreküstü meydanında açıklamalar yapıyoruz, yanımızda ne sendikalar var ne de eğitimciler geliyor. Biz onların sorunlarını dile getirirken, onlar bizi yalnız bırakıyor. Böyle olmamalı” diye konuştu. 3 Kasım’da yapılacak olan il kongresinde aday olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtlayan DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, “Kongreye kadar görevimin başındayım, DSP demokratik bir partidir. Başka adaylarda çıkabilir. Ama benim görevim 3 Kasım’a kadar devam ediyor” dedi. Akıncı, kongreye Genel Başkanları ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal’ın da geleceğini sözlerine ekledi. DSP Bursa İl kongresi 148 delegenin oy kullanacağı katılımla, 3 Kasım’da Ördekli Kültür Merkezinde saat 17.00’de yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.