Hava Durumu

Nilüfer Çamlıca'da 160 m2 daire icradan satılıktır

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : Taşınmaz : Bursa İli Nilüfer İlçesi Gümüştepe Mahallesi Yenibağlar mevkii, 3699 ada 1 parselde kayıtlı, 4 adet 4 katlı betonarme bina ve .. nitelikli 3669,60 m² yüzölçümlü ana taşınmaz üzerindeki, 2/48 arsa paylı mesken cinsi, D blok 2. Kat 6 numaralı bağımsız bölümde borçluya ait tam hisse 544.000,00 TL muhammen bedel ve %1 Kdv oranıyla satış arz edilmiştir.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Nilüfer Çamlıca'da 160 m2 daire icradan satılıktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Bursa İli, Nilüfer İlçesi sınırları dahilinde bulunan Çamlıca Mahallesi, Gümüşyıldız Sokak, no: 2 adresindeki Uzmanlar Sitesinin, O blok, 3. katındaki 6 nolu dairedir.

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini Bursa 16. İcra Müdürlüğünün Vakıflar Bankası TAO Uluyol Şubesinde bulunan TR910001500158007298413037 nolu iban numaralı hesaba TC Kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılmasıveya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız kesin ve süresiz" teminat mektubu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat Kartı olanların Müdürlüğümüzde bulunan post cihazından yatırması lazımdır.Yabancı Para kurunda günlük değişmelerin olması 805 sayılı Kanunun birinci maddesine göre "döviz"teminat olarak kabul edilemez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İİK 27.Maddesine göre Satış ilanının tebliği : Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/2868 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.24/12/2020
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.