Hava Durumu

Serkan Işık, Osmangazi Belediye Başkanlığına aday adayı

Serkan Işık, AK Parti Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 11:06
Kaynak: İHA
Serkan Işık, Osmangazi Belediye Başkanlığına aday adayı

Yapı Denetim Uzmanı Serkan Işık, düzenlediği basın toplantısıyla Bursa'da özel bir otelde AK Parti Bursa Osmangazi Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklıyor. 

AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı Aday Adayı Serkan Işık'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Sözlerime başlamadan önce israil zulmünde yaşamını yitiren mazlum filistin halkına allah'tan rahmet diliyor, gazze'de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıları lanetliyorum. Birçoğunuzla, zaman zaman bir araya gelip deprem tehdidine karşı neler yapabiliriz sorusunun cevabını aradık. 6 şubat'ta yaşadığımız kahramanmaraş depremleri, bizlere bir kez daha yapı stoğumuzun sağlamlaştırılması gerçeğini çok ama çok acı bir şekilde gösterdi. 11 ilimizi etkileyen facia hepimizin yüreğini dağladı. Diğer taraftan; ülkemizi topyekun enkazın karanlığına gömen bu tehlikeyi asla ama asla gündemden düşürmemeliyiz. unutmayalım ki! Korkulan marmara depremi için de artık çanlar iyice çalmaya başladı. bursa'mız da bu felaketin nefesini ensesinde hisseden şehirlerin başında geliyor.

"ÖNCELİĞİMİZ ACİL BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ"

Bursa da yaşanan 28 şubat ve 11 nisan 1855'te meydana gelen küçük kıyamet diye bilinen bursa depremlerinin üzerinden bir buçuk asırdan fazla zaman geçti. emsallerine baktığımızda, bir yerde büyük deprem olduysa tekrarı 150 ile 200 yıl arasında gerçekleşiyor. 1855'te 7,5 ve 7 şiddetindeki yaklaşık 40 gün aralı meydana gelen depremler sonucu şehirde binlerce ev ve işyeri harabeye dönerken, 2000 kişi de hayatını kaybetti. Bursa'nın o zamanki nüfusu 33 bin iken, bugün sınırlarında yaşayan insan sayısı 3 buçuk milyona yaklaşan bir şehirden bahsediyoruz. Ayrıca, 1800'lü yıllardaki yapılaşmanın tek veya 2 kat şeklinde olduğunu hesaba kattığımızda, olası bir depremde nasıl bir Sonla karşılaşacağımızı tahmin etmek dahi bizleri derinden sarsıyor. Ülkemizin yaşadığı büyük depremler sonrası karşılaştığı manzaranın vahameti düşünüldüğünde, öncelıgımızın acil bir Kentsel dönüşüm hamlesi olduğu sonucuna varıyoruz. Söz konusu dönüşüm ise; bursa'nın en eski yerleşim yerlerini Bünyesinde barındıran osmangazi'ye ayrı bir parantez açmak gerekiyor. İlçedeki yapılaşmanın yüzde 70'inin olası bir depremde yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu değerlendiriyoruz. Yani... Osmangazi topyekun bir dönüşüm halesini dört gözle bekliyor. İlçedeki binaları yenilemenin önündeki engellerin nasıl aşılacağının formulünü tekrar tekrar gözden geçirdik. Göreve geldiğim takdirde osmangazi'deki riskli eski yapıların Yüzde 60'ını vatandaşlarımızı da memnun ederek 3 yıl içerisinde Yenileyeceğimi taahhüt ediyorum. Bu minvalde;

"BURSA'MIZIN KALBİ OLAN OSMANGAZİ'YE HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

Tecrübe birikimimi, bilgimi ve olmaz denilen yerlerde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek adına yıllardır üzerinde çalıştığım planlarımı harekete geçirmek için kadim şehir bursa'mızın kalbi olan osmangazi'ye hizmet etmek istiyorum. Bu yolda da türkiye yüzyılı misyonuyla ülkemizde kalkınma hamlesini sürdüren ak parti'nin bir gönüldaşı olarak sizlerin huzuruna çıkıyorum. Cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan'ın önderliğinde ülke çapında başlatılan kentsel dönüşüm hamlesine katkı sunmak adına göreve talibim. Sizlerin aracılığıyla ak parti'den osmangazi belediye başkan aday adaylığımı kamuoyuyla paylaşıyorum. Almış olduğum bu karar hepimize hayırlı olsun. Toplantımıza iştirak ettiğiniz için hepinize bir kez daha teşekkür ederim.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.