Hava Durumu

TUMEF Bursa İl Başkanı Tülay Armağan: ‘Gençlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz’

TUMEF Türkiye Teşkilatları Eğitim Federasyonu Bursa İl Başkanlığı tarafından gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2021 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2021 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
TUMEF Bursa İl Başkanı Tülay Armağan: ‘Gençlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz’

Özel Haber / Ravşan Alioğlu

Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Federasyonu (TUMEF) Bursa İl Başkanı Tülay Armağan, TUMEF Teşkilat Başkanı Mustafa Yenidoğdu, TUMEF Avukatı Ümit Çelebi, TUMEF Bursa Kadın Kolları Başkanı Nuray Gökdemir gerçekleştirdikleri ziyarette Yeni Marmara Gazetesi Genel Müdürü Mustafa Efe ile bir araya gelerek TUMEF’in gençleri uyuşturucudan uzaklaştırmaya yönelik çalışmalarından bahsettiler.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan TUMEF Bursa İl Başkanı Tülay Armağan, TUMEF’in uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra cinsel istismarı önleme, kadın hakları savunuculuğu, hayvanlara karşı şiddeti önleme ve doğa ve çevreye verilen zararları önleme çalışmalarının olduğunu belirtti. Gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı amaçladıklarını ifade eden Tülay Armağan, “Evlatlarını uyuşturucudan kurtarmak isteyen aileler bize başvurarak durumlarını anlatıyorlar. Biz de bunun üzerine bir yol çiziyoruz. Ailelerin o durumdaki bir çocuğa karşı tutumları çok önemli. Bu konuda Yeşilay’dan destek alıyoruz. Ailelerin eğitim almasını sağlayarak bu konuda daha bilinçlenmelerini ve gençlere karşı çok daha dikkatli bir şekilde yaklaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bu aşamadan sonra gençleri Alkol ve Madde Tedavi Merkezine (AMATEM) yönlendirdiklerini dile getiren Tülay Armağan “Burada çocuğun da bundan kurtulmak istemesi çok önemli. Orada gencimiz öncelikle muayene oluyor. Ondan sonra yatış işlemleri başlıyor ve 15 günlük bir tedavi süreci oluyor. Bundan sonrası da çok önemli. Ailelerin evlatlarına karşı davranış ve tutumlarında çok dikkatli olması gerekiyor. Bu süreci iyi takip etmeliler” şeklinde konuştu.

Tedavi sürecinden sonra gençlerin topluma kazandırılması gerektiğine değinen Tülay Armağan “Pek çok gencimiz AMATEM’den çıktıktan sonra iş bulmakta sıkıntı yaşadıklarını, kimsenin onlara iş vermediğini söylüyor. Biz bu konuda iş adamları ile görüşüp iş imkanı sağlayarak gençlerimizi topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Gençlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.