Hava Durumu

İnegöl’de Bilim Kampları Başladı: İlk Durak “Optik” Teması

İnegöl Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde DOSTUM Tesisleri’nde düzenlenen bilim kamplarının ilki başladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen lise öğrencileri, doğa ile iç içe bilimsel etkinliklerde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2026 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2026 18:46
Muhabir: HANDAN EFE
İnegöl’de Bilim Kampları Başladı: İlk Durak “Optik” Teması

İnegöl Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle organize edilen bilim kamplarının ilk programı DOSTUM Tesisleri’nde başladı. Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilecek kamplar kapsamında öğrenciler, çeşitli bilimsel eğitimler ve uygulamalı etkinliklere katılacak.“Optik” temasıyla düzenlenen ilk kamp programına, 16’sı İnegöl’den ve 16’sı farklı şehirlerden olmak üzere toplam 32 lise öğrencisi katıldı. Organizasyonda ayrıca 11 lider ve temsilci öğretmen de yer aldı. Üç gün sürecek kamp programı 24 Mayıs’ta sona erecek.

Kamplarda öğrencilerin bilimsel farkındalıklarının artırılması, uygulamalı çalışmalar aracılığıyla analitik düşünme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Katılımcılar aynı zamanda doğa ile iç içe sosyal ve kültürel etkinliklerde de vakit geçiriyor.Bilim kamplarının ikinci etabı 5-8 Haziran 2026 tarihleri arasında lise düzeyindeki erkek öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilecek. Ardından 19-22 Haziran tarihlerinde erkek öğrencilere, 26-29 Haziran tarihlerinde ise kız öğrencilere yönelik “Kuantum Dünyasına İlk Adım” temalı kamplar düzenlenecek.

İnegöl, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ve 2026 yılı sonuna kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılacak bilim kamplarına ev sahipliği yapan 7 şehir arasında yer alıyor.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.