Hava Durumu

7.4'lük deprem dünyada manşet!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem dünya basınında manşetlerde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
7.4'lük deprem dünyada manşet!

kayan Dünya kabuğunundaki bir blok olan Anadolu Plakası'nın üstünde yer alıyor. Anadolu Plakası, Avrasya, Arabistan, Afrika ve Ege plakalarıyla çevrili. Komşu plakalarla çarpışmaların neden olduğu hapsedilmiş gerilim, sık sık depremlere yol açabilir.

Washington Post, 1999 yılında 17 bin insanın yaşamını yitirdiği büyük depremin Türkiye için acı dolu hatıralar barındırdığını da hatırlattı.

CAN KAYBI ARTIYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer depremde yaşanan can kaybının arttığını açıkladı. İlk depremin üzerinden geçen yaklaşık 13 saatin ardından can kaybı 1498 oldu.

Yaralı sayısı 8 bin 533 iken 2 bin 834 bina yıkıldığı yapılan açıklamalardan.

EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Sabah Kültür ve Turizm Bakanımız ile Malatya'ya intikal etmiştik. 10 ilimizin 6 tanesinde okulların bir hafta tatil olması ve diğer illerimizde 2 hafta tatil olması açıklamasını yapmıştık. Tüm Türkiye'de ki iklim şartlarını göz önüne alarak, deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha sükunetli olması bağlamında, bugünden itibaren tüm Türkiye'de tüm okullarımızı 13 Şubat'a kadar bir hafta tatil ediyoruz. Böylece millet ve devlet olarak süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme, hem de özellikle 10 ilimizde akrabaları olan diğer illerimizde vatandaşlarımızın erişimi kolaylaştırmak amacıyla bu kararı almış bulunuyoruz. Ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki ve özellikle 10 ilimizdeki okulların tamamı vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramı gibi her türlü hizmet okullarımızda, öğretmen evlerimizde vatandaşlarımıza kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek" açıklamalarında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.