Hava Durumu

Antony Blinken Türkiye’de!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, kritik diplomatik görüşmeler için Türkiye'ye ayak bastı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 20:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 20:58
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Antony Blinken Türkiye’de!

Ankara'nın kapıları, saatlerin geç saatine rağmen önemli bir ziyaret için aralandı. Blinken ve delegasyonunu taşıyan uçak, Esenboğa Havalimanı'nın pistine 23.58'de teker koydu. Ankara'nın gece sessizliği, Blinken'ın varışıyla birlikte diplomatik bir hareketliliğe sahne oldu.

Bakan Blinken'ın karşılanışı, diplomatik protokollerin bir nebze dışında bir sahne teşkil etti; zira karşılamada genellikle bir bakanın bulunması beklenirken, bu kez Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı ve diğer yetkililer bu görevi üstlendi. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ve Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan da havalimanında hazır bulunarak Blinken'ı Türk topraklarında selamladı.

Blinken'ın ziyaretinin ajandasında ise bölgesel ve küresel öneme sahip konular var. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, özellikle Gazze'deki son durum başta olmak üzere, bölgesel meseleler ve Türkiye-ABD arasındaki ikili ilişkilerin geleceği masaya yatırılacak.

Bu tür ziyaretler, iki ülke arasındaki ilişkilerin gidişatını yakından belirleyen faktörler olarak kabul ediliyor. Blinken'ınbu ziyareti, Türkiye ve ABD arasında stratejik ortaklık çerçevesinde ele alınan konuların yanı sıra, bölgesel güvenlik ve iş birliği konularında atılacak adımlar açısından büyük önem taşıyor.

Ankara'nın diplomatik koridorları, bugün gerçekleştirilecek bu önemli buluşmanın detaylarını ve sonuçlarını bekleyiş içerisinde. İki müttefik arasındaki görüşmelerin, bölgesel barış ve istikrar adına yapıcı sonuçlar doğurması temennisi ise hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada yankı buluyor.

HABER:NURCAN ŞENER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.