Hava Durumu

#Ağaç

Yeni Marmara Gazetesi - Ağaç haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ağaç haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Çam ağaçlarını kesip yerine egzotik ağaçlar diken 5 yıldızlı otel için suç duyurusu Haber

Çam ağaçlarını kesip yerine egzotik ağaçlar diken 5 yıldızlı otel için suç duyurusu

Edinilen bilgiye göre, Sorgun Mahallesi Titreyengöl bölgesinde 5 yıldızlı otelin Sorgun Çamlığı’nın otelin karşısında bulunan bölümünde iş makineleri çalıştırdığı ihbarı üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ekipleriyle birlikte olay yerine giden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri manzara karşısında şaşkına döndü. Çamlığın 5-6 dekarının işgal edildiği, kesilen ağaç ve makilerin gömülerek yerlerine egzotik bitkilerin, zeytin ağaçlarının ve palmiyelerin dikildiği, şantiye ve otel çalışanlarının araçlarının bölgeyi otopark olarak kullandığı, otel tadilatında kullanılacak malzemelerin burada stoklandığı belirlendi. Yapılan incelemeler ve işgal edildiği belirlenen yerin ölçülmesinin ardından Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Manavgat Cumhuriyet Savcılığına işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, otele ait araçların giriş yaptığı bölgeye çukur açarak bölgeye girişi engelledi. Diğer taraftan yakın zamanda tadilat yapılan otele çamlık içerisine moloz döktüğü gerekçesiyle Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanırken, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da işgal nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Yeşil Bursa’yı yeniden ayağa kalkıyor! Lodos yıktı belediye dikti Haber

Yeşil Bursa’yı yeniden ayağa kalkıyor! Lodos yıktı belediye dikti

Geçtiğimiz hafta özellikle şehir merkezinde etkili olan lodosun şiddetinden Osmangazi İlçesi’ndeki 618 ağaç yerle bir oldu. Aralarında asırlık çınarların da bulunduğu anıt ağaçları kıran lodosun etkisini kaybetmesinin ardından işe koyulan Osmangazi Belediyesi, önce ağaçların yıkıldığı bölgeleri temizleyerek yeni fidanlar dikmeye başladı. Yıkılan anıt ağaçların yerine ise tarihi İnkaya Çınarı’ndan elde edilen tohumlarla üretilen çınar fidanları dikilecek. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, lodos nedeniyle yıkılan 618 ağacın yerine bin 618 fidan diktiklerini söyledi. Bursa’da birçok maddi hasara neden olan lodosun ardından belediye olarak temizlik ve onarım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizdeki lodosun verdiği zararları kaldırmak için yoğun mesai harcadı. Cadde, sokak ve parklarda devrilen ağaçlar kaldırıldı. Osmangazi genelinde toplam 618 ağacın devrildiğini tespit ettik. Bu ağaçların yerine yeni fidanlar dikiyoruz. Anıt ağaçların yerine ise Ekolojik Yaşam Merkezi’nde İnkaya Çınarı’nın tohumlarından yetiştirdiğimiz çınar fidanlarını dikeceğiz. Böylece Yeşil Bursa’yı yeniden ayağa kaldırıyoruz” dedi. Çırpan Mahalle Muhtarı Yusuf Demir de özellikle Merinos Parkı’nda birçok ağacın şiddetli lodosta devrildiğini belirterek, çalışmalarından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi! Ekipleri sabaha kadar olaylara müdahale etti Haber

Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi! Ekipleri sabaha kadar olaylara müdahale etti

Bursa’da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve gece hızı saatte 95 kilometreye kadar çıkan lodos, kentte yaşamı adeta felç etti. Uçan çatılar ve devrilen ağaçlar park halindeki pek çok ağaca zarar verirken, metronun elektrik hatlarına devrilen bir ağaç yüzünden ulaşımda kısa süreli aksama yaşandı. Yine Tophane semtinde uçan bir çatı belediye otobüsünün üzerine devrilirken, yaralanan iki yolcu hastaneye kaldırıldı. AFAD, itfaiye, polis ve 112 sağlık ekipleri gece boya bir ihbardan diğerine yetişmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili tüm birimleri de lodos zararlarını ortadan kaldırmak için geceden sabaha yoğun bir mesai harcadı. İtfaiye, Park ve Bahçeler, Zabıta ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile Tarım ve Peyzaj A.Ş’nin toplam 271 personeli 80 araçla gece boyu lodos mesaisi yaptı. Ekipler, 256 ağaç devrilmesi, 190 çatı ve tabela uçması ile 161 tehlike oluşturan parçaya müdahale olmak üzere 607 olaya müdahale etti. Müdahale bekleyen 211 sorunun da ortadan kaldırılması için tüm ekipler yoğun gayret sarf ediyor.Bursa'da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve gece hızı saatte 95 kilometreye kadar çıkan lodos, kentte yaşamı adeta felç etti. Uçan çatılar ve devrilen ağaçlar park halindeki pek çok ağaca zarar verirken, metronun elektrik hatlarına devrilen bir ağaç yüzünden ulaşımda kısa süreli aksama yaşandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.