Hava Durumu

#Bayram

Yeni Marmara Gazetesi - Bayram haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bayram haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kültürpark Atatürk Stadyumu'nda 30 Ağustos coşkusu! Haber

Kültürpark Atatürk Stadyumu'nda 30 Ağustos coşkusu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği Kültürpark Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşti. Ünlü Sanatçı Nilüfer'in şarkılarını seslendirdiği konsere binlerce Bursalı katıldı. Müzik şöleni sonrasında sahneye çıkıp konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ''Bursa, özlediği milli bayramlara kavuştu.'' dedi. Sabahtan itibaren başlayan bayram kutlama etkinlikleri gecenin sonunda Nilüfer konseri ile son bulurken, konserden sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bir paylaşım yaptı. Başkan Mustafa Bozbey, ''Gün boyu süren etkinliklerde büyük bir sevinçle kutladığımız #HepimizinZaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkumuzu, Kültürpark Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen Nilüfer konseriyle sürdürdük. 102 yıldır taşıdığımız milli mücadele ruhunun asla sönmeyeceğini gösteren bu coşku, artarak devam edecek. Bursa, özlediği milli bayramları coşkuyla kutlayacak! Bu eşsiz konserle bizlere müthiş bir müzik şöleni yaşatan Nilüfer’e ve coşkumuza ortak olan hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!'' dedi. İşte o paylaşım, Bursa, özlediği milli bayramlara kavuştu. ???????????????????????? Gün boyu süren etkinliklerde büyük bir sevinçle kutladığımız #HepimizinZaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkumuzu, Kültürpark Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen Nilüfer konseriyle sürdürdük. 102 yıldır taşıdığımız milli mücadele… pic.twitter.com/Xl6Thgb6xX — Mustafa Bozbey (@mustafabozbey) August 30, 2024

Mudanya'da Kabotaj Kanunu’nun 98’inci Yıl Dönümü Kutlandı Haber

Mudanya'da Kabotaj Kanunu’nun 98’inci Yıl Dönümü Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi karasularında hakimiyet ve istiklalini bütün dünyaya ilan ettiği Kabotaj Kanunu’nun 98’inci yıl dönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar yarışmalarla renklenirken, heyecanlı dakikaların yaşandığı yağlı direk yarışmasında bayrağı Abdullah Kurtaran aldı.   1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yıldönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. İskele Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan bayram kutlamalarına Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yanı sıra, ilçe protokolü, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile Mudanyalılar katıldı. Mudanya sahilinde devam eden kutlamalarda yarışmalar öncesinde protokol üyeleri, deniz şehitleri için denize çelenk bıraktı.  Düzenlenen yarışmalar ise büyük heyecana sahne oldu. 200 metrelik yüzme yarışında Mustafa Kesici birinci olurken, Fırat Başarır ikinci, Çağla Özeren ise üçüncülüğü elde etti. Bayram kutlarının geleneksel ve merakla beklenen yarışması, yağlı direkten bayrak kapma yarışması ise büyük heyecana sahne oldu. Bayrağı iki kez tutmasına rağmen direkten söküp alamayan Abdullah Kurtaran, üçüncü denemesinde bayrağı alan isim oldu. Kutlamalar kapsamında saat 14.00’de BUDO İskelesi’nden vatandaşlar için ücretsiz tekne turu düzenlendi. 

9 Günlük Bayram Tatilini Fırsat Bilen Çiftler, Evlendirme Dairelerine Koştular Haber

9 Günlük Bayram Tatilini Fırsat Bilen Çiftler, Evlendirme Dairelerine Koştular

Depremin vurduğu Hatay'da Kurban Bayramı'nı fırsat bilen çiftler, nikah işlemleri için yoğunluk oluşturdular. Kent genelinde 150 çift dünya evine girdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarıldığı Hatay'da Kurban Bayramı'nı fırsat bilen çiftler, 9 günlük tatilde dünya evine girmek için harekete geçtiler. Hatay'ın Antakya ilçesi Kışla Saray Mahallesi'nde bulunan prefabrik konteyner evlendirme dairesinde, Kurban Bayramı tatilinin ilk gününden bu yana 55 nikah akdi gerçekleştirildi. Depremin vurduğu kent genelinde bayram haftasında toplam 150 çift evlenerek çifte bayram yaşadı. “Hatay'da bayram haftasında toplam 150 nikah kıyıldı” Bayram haftasında evlendirme dairesinde yoğunluk yaşadığını ifade eden nikah memuru Niyazi Yalçın, “Bugün 13 nikahımız vardı. Bayram haftasında toplam 55 nikahımız vardı ve daha nikah işlemlerine devam ediyoruz. Bayram haftasında; İskenderun, Kırıkhan ve diğer ilçelerde ortalama toplam 150 nikah işlemi gerçekleştirdik. Bayram haftasında evlenen çiftler, çifte bayramı yaşadı. Yeni evlenen çiftlere Allah hayırlılar getirsin” dedi. “Bir bayram bitti, bir bayram başladı” Evlendikleri için çifte mutluluk yaşadığını söyleyen damat Mehmet Tok, “Bizim için çifte bayram oldu. Çok güzel oldu. Bir bayram bitti, bir bayram başladı. Şu an çifte mutluluk yaşıyoruz. Mutluyuz. Bu yıl 3 bayram kutladık. Düğünle birlikte 4'üncü bayramı kutlayacağız. Bu evlilikler umut verici oluyor” şeklinde konuştu. “Bayramdan sonra ikinci bir bayram oldu” Evliliğin bayramdan sonra ikinci bir bayram olduğunu belirten gelin Özgenur Aydemir, “Bizim için nişanlık süreci keyifliydi. Keyifle noktaladığımızı düşünüyorum. Bayramdan sonra ikinci bir bayram oldu. Gayet keyifliyiz ve mutluyuz. Umarım hep böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesinden Bayram Sonrası Hummalı Temizlik Haber

Yıldırım Belediyesinden Bayram Sonrası Hummalı Temizlik

Yıldırım Belediyesi, Kurban Bayramı’nın sona ermesi ile birlikte ilçede hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Yıldırım Belediyesi Temizlik ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta kurban kesim alanları olmak üzere ilçenin dört bir yanında titiz bir çalışma yürütüyor.   Kurban Bayramı öncesinde ilçede bulunan ibadethaneler ve kurban kesim alanında temizlik ve dezenfekte işlemlerini tamamlayan Yıldırım Belediyesi, bayramda da hijyen tedbirlerini elden bırakmadı. İlçenin dört bir yanında personeller görevlendirirken, vatandaşların steril bir ortamda kurban kestirebilmesi için kesim alanında da hijyen kurallarına azami seviyede dikkat edildi. Kurban Bayramı’nın son gününde ise bayram için alınan tedbirlerin son aşamasına geçildi. Kurban kesim alanının temizlenmesi için yoğun bir çalışma başlatılırken, genel temizliğin ardından ilaçlama yapıldı.  Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kurban kesim alanı haricinde sokak ve cadde temizliklerini de sürdürdü. İlçe genelinde yürütülen temizlik çalışmaları çerçevesinde 16 kepçe, 43 kamyon, 13 süpürge aracı, 42 tanker, 28 çöp aracı ve toplamda 536 personel ile Yıldırım’da bulunan 71 mahallede geniş çaplı temizlik yapıldı. Ayrıca 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi İletişim Merkezi’ne gelen çağrılar yanıtlanarak, bırakılan kurban atıklarının oluşturduğu kötü kokunun giderilmesi için çöp konteynerleri yıkandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.