Hava Durumu

#Beledi̇yesi̇

Yeni Marmara Gazetesi - Beledi̇yesi̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beledi̇yesi̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

ANNE KARNINDA DEPREME YAKALANIP DÜNYAYA GELEN BEBEĞİN İLK HEDİYESİNİ ESENYURT BELEDİYESİ VERDİ Haber

ANNE KARNINDA DEPREME YAKALANIP DÜNYAYA GELEN BEBEĞİN İLK HEDİYESİNİ ESENYURT BELEDİYESİ VERDİ

Anne karnında depreme yakalanan ve ardından Esenyurt’ta dünyaya gelen bebeğin Mehdi İlyas’a ilk hediyesini Esenyurt Belediyesi verdi. Ekipler, aileyi ziyaret ederek hem annelik deneyimini ilk kez yaşayan Dime Aktaş’a emzirme eğitimi verdi hem de yenidoğan paketi hediye etti.Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremden karnındaki bebeğiyle balkondan atlayarak kurtulan Dime Aktaş, oğlunu Esenyurt’ta dünyaya getirdi. 22 yaşındaki Dime Aktaş eşiyle birlikte Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşadıkları evde depreme yakalandı. Deprem sırasında eşi, Dime Aktaş’ın bebeğiyle birlikte balkondan atlayarak kurtulmasını sağladı. Evleri yıkılan ve memleketlerinde kalacak yerleri olmayan aile İstanbul’da bir yakınının evine geldi. Balkondan atlaması sonucu bebeğini kaybettiğini düşünen ve yolların tıkalı olması nedeniyle hiçbir hastaneye gidemeyen Dime Aktaş, 6 gün önce geldiği Esenyurt’a bebeğini dünyaya getirdi. Bebeğe Mehdi İlyas ismi verildi. Esenyurt Belediyesi ekipleri de anne karnında yaşama tutunan ve hastanedekilerin minik Mehdi İlyas’ı kaldıkları evde ziyaret etti. Mehdi İlyas’a yenidoğan paketi hediye eden ekipler, anneye de emzirme eğitimi verdi. Ziyaretlerinde ailenin ve bebeğin ihtiyaçlarını da not alan ekipler, yardımların devam edeceğini bildirdi.

GÜRSU BELEDİYESİ, İSTİHDAMDA ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR Haber

GÜRSU BELEDİYESİ, İSTİHDAMDA ÖNCÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

İstihdam konusunda öncü proje ve hizmetlerle örnek olan Gürsu Belediyesi, yeni adımlarla istihdama olan desteğini etkin olarak arttırmayı sürdürüyor.Gürsu Belediyesi, imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, istihdam konusunda yapılacak ortak çalışmalarla iş arayanlarla iş verenler daha geniş platformlarda bir araya gelme imkanı bulacak. Protokole, Gürsu ve çevresinde yaşayan ve iş arayan mavi yaka adayların iş bulmaları hızlandırılacak, işverenlerin de eleman açığını doğru adaylarla ve çok daha hızlı kapatmalarına imkan sunulacak. ’İstihdam odaklı birçok proje ve hizmete imza atarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokollerimiz ve istihdam buluşmalarımızla, iş arayanlarla iş verenleri buluşturduk’ diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 'Gürsu sınırları çerçevesinde başlattığımız istihdam buluşmalarımızda geldiğimiz noktada artık. Gürsu dışından da başvuruların yapılıyor olması yaptığımız hizmetin faydasını görmemiz açısından bizleri motive ediyor. 2021 yılında oluşturduğumuz kollektif Kariyer merkezimiz, Gürsu ve Bursa’mızın sınırlarını aşarak birçok ilden de talep alır hale geldi. İmzaladığımız iş birliği protokolümüzle inşallah daha da geniş kitlelere ulaşma imkanı bulacağız. İstihdam konusunda sorumluluk hissedip, taşın altına elini koyup, hizmet etme hedefini seçerek bizlerin de benimsediği bu yolda yanımızda olan, iş birliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum' dedi.

HARMANCIK BELEDİYESİ EKO TURİZM TESİSLERİNE ÖRNEK PROJE ÖDÜLÜ Haber

HARMANCIK BELEDİYESİ EKO TURİZM TESİSLERİNE ÖRNEK PROJE ÖDÜLÜ

BEBKA, Büyükşehir Belediyesi ve Harmancık Belediyesi iş birliğiyle yapılan Harmancık Belediyesi Eko Turizm Tesisleri, ulusal alanda kent ekonomisi ve işletmeciliği kategorisinde örnek proje gösterilere ödüle layık görüldü. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, ödülden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ödül getiren proje hakkında şu bilgileri paylaştı 'BEBKA’dan 2015 yılında sağlanan 1,5 milyon TL’lik hibe ile Harmancık Belediyesi tarafından yaptırılan 3,5 milyon TL bütçeli Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesinde 14 adet bungalov ev, 250 metrekare restoran, macera parkı, paintball, dağ bisikletleri, yürüyüş parkurları ve ATV gezi motorları aktivite alanları bulunuyor. Vatandaşlara doğa ile iç içe muhteşem bir tatil imkanı sunan tesislere ilgi gün geçtikçe artarken, artan talebin karşılanması için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri bünyesine 350 metrekare taban alanına sahip toplamda 900 metrekare alanlı konferans salonu binası kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilave 3 milyon liralık yatırımıyla aynı alana 3 adet 35 metrekarelik ve 3 adet 45 metrekarelik 2 katlı bungalov ahşap ev, 1 adet çamaşırhane ile 1 adet umumi tuvalet yapıldı.' Harmancık Belediyesi Eko Turizm Sosyal Tesisleri’nin Harmancık nüfusunun 16 katı civarında yıllık ziyaretçi ağırladığına dikkat çektiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 'Yıllık 110 bin ziyaretçi ağırlayan tesisimiz gerçekten büyük ilgi görüyor. Örnek proje gösterilmesi de başarının eseridir. Yılın 12 ayı hizmet veren tesisimizde, 20’si kadın olmak üzere, toplam da 28 kişi istihdam ediliyor. İlçemize istihdam sağladığı gibi bölge turizmi açısından tarihi bir dönüm noktası diyebilirim. Herkesi Harmancık’a bekliyoruz. BEBKA’ya, ilave yatımlar ile ilgili desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve Özel Kalem Dergisi Yönetim Kuruluna, değerli seçici kurul hocalarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim.'

YILDIRIM BELEDİYESİ EKMEĞİNİ TOPRAKTAN KAZANANLARIN YANINDA Haber

YILDIRIM BELEDİYESİ EKMEĞİNİ TOPRAKTAN KAZANANLARIN YANINDA

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan Yıldırım Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine dokunan hizmetler gerçekleştiriyor. Yıldırım Belediyesi, yaşadıkları kentlerden kilometrelerce uzakta ekmeğini topraktan çıkarmak üzere ilçeye gelerek İsabey, Samanlı ve Vakıf mahallelerinde tarım alanlarında çalışan işçiler ile ailelerine de destek oluyor. Daha önce Covid-19 tedbirleri kapsamında ailelere hijyen ve dezenfektasyon malzemesi, maske ile kahvaltılık gıda ve giysi desteği sağlayan Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda İsabey Mahallesi’ndeki işçiler ve ailelerine ulaşarak çocuklar ve yetişkinler için giysi, ayakkabı, terlik ve bebek taşıma kangurusu gibi çeşitli kıyafet desteğinde bulundu. Yaklaşık 2 bin ürünün teslim edildiği proje kapsamında diğer bölgelerde de gerçekleştirilecek destek hizmetleriyle birlikte toplamda yaklaşık 5 bin adet kıyafet, tarım işçileri ve ailelerine teslim edilmiş olunacak. ‘Değerlerimizi yaşatıyoruz’ Yıldırım Belediyesi olarak nerede bir ihtiyaç sahibi varsa hayırseverlerle birlikte gereken desteği sağlamaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 'Yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları toplumumuzu bir arada tutan ve asırlar boyu güçlü bir yapı inşa etmemizi sağlayan çok önemli olgulardır. Bizler de medeniyetimizden aldığımız değerleri günümüzde de yaşatmak ve bu dayanışma ruhunu gelecek nesillerimize taşımak için üzerimize düşen sorumluluğu gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yaşadıkları kentlerden kilometrelerce uzaktaki ilçemize gelerek, alın terini toprağımızda harmanlayıp ekmeğini yine bu topraklarda kazanan mevsimlik tarım işçileri ve ailelerine destek olma gayreti içerisindeyiz. Özellikle işçilerimizle birlikte şehrimize gelen ailelerinin de yanında olmak adına giysiden gıdaya, hijyen ürünlerinden ayakkabıya kadar birçok desteği sağlıyoruz' diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.