Hava Durumu

#Çağrisi

Yeni Marmara Gazetesi - Çağrisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Çağrisi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gemlik Kent Konseyi’nden madde bağımlılığı ile mücadele çağrısı Haber

Gemlik Kent Konseyi’nden madde bağımlılığı ile mücadele çağrısı

Gemlik Kent Konseyi’nden yapılan açıklama şu şekilde: “Uluslararası ölçekte insanlığın geleceğini kemiren bir hastalığa dikkat çekmek istiyoruz. Sözde gizli ama özde gözümüzün önünde narkodolarlar istiflenirken gençler eriyip gidiyor. Madde bağımlısı bireyleri emperyalistlerin hedeflerine ulaşmasını sağlayan en başat etkendir. Çünkü o durumdaki birey özgürlüğünü yitiriyor. Özgüveni azalıyor. Kendini kontrol edemiyor. İdeallerini kaybediyor. Daha da acısı insani ilişkileri giderek kesiliyor ve yalnızlaşıyor. Öyle bir musibet ki birileri çok para kazanarak güçlensinler ve egemenliklerini sürdürsünler diye toplumlar feda ediliyor. Her ne kadar 26 Haziran Uluslar Arası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak belirlenmiş ise de jandarmamız, polisimiz, belediyeler, sivil toplum örgütleri, aileler, eğitimciler uyuşturucu ile sürekli mücadele ediyor. Ancak başarılı mıyız? Yorum katmadan söylemek gerekirse; Şu an sadece Türkiye’de iyimser tahminle 4-7 milyon arasında değişik düzeylerde madde bağımlısı var. Sayılarla ifade edildiğinde sorun çok büyük. Çözüm zor da olsa zorlu süreçlerden de geçse tabi ki varAma en önce yan yana gelebilmek şart. Bu anlamda devletlerin önleyici ve bilgilendirici rolüne ek olarak, stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasında STK’ların ve kamu kurumlarının işbirliği oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle mücadelede özellikle kamu STK işbirliğini de içine alacak şekilde, radikal mücadele yöntemleri kaçınılmaz hale gelmiştir. Asıl yapılması gereken uyuşturucu kaynaklarının kurutulmasıdır. Uzmanlar arzla mücadelede başarılı olunamadığını, o nedenle de, taleple mücadeleye ağırlık verilmesini gerektiğini ifade ediyor. Sosyal, hukuksal, psikolojik, ekonomik tüm argümanlarla insanların madde kullanmasının mutlaka önlenmesi gerekiyor. Bu mücadelede başarılı olmanın yolu özel sektör, medya, üniversiteler, kamu ve sivil toplum örgütlerinin sonuç odaklı işbirliğinden geçiyor. Ama her şeyden önce Sevgi sevgi sevgi”

BAL-GÖÇ’ten sandık çağrısı Haber

BAL-GÖÇ’ten sandık çağrısı

Bulgaristan’daki ilgili merciler, Mustafakemalpaşa’da sandık kurulması kararını ise 15 Hazirandan sonra verecek. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 4 Nisan’daki seçimlerde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlık sahibi 20 binden fazla kişinin ön kayıtla oy kullanma talebiyle başvuruda bulunduğunu, 11 Temmuzdaki seçimlerde de bu sayıya ulaşılacağını kaydetti. Mustafakemalpaşa’da yaşayan ve çifte vatandaş olarak seçimlerde oy kullanmak için BAL-GÖÇ Şubesi organizasyonuyla müracaat eden 65 kişinin bulunduğunu ifade eden Arslan, “Bulgaristan'da 4 Nisanda yapılan parlamento seçimi sonrası koalisyon hükûmeti kurma çalışmaları başarısız olunca 11 Temmuz'da erken seçime gitme kararı alındı. BAL-GÖÇ Şubesi olarak bizlerde soydaşlarımızın haklarının korunması ve Bulgaristan’daki demokrasinin gelişimi adına hareket ediyoruz. Hemşerilerimizin seçim listelerinde yer almaları için 15 Haziran 2021 tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir. Vatandaşlık hakkımızı kullanalım, soydaşlarımızın haklarını koruyalım. Bursa’da bugün itibariyle 2 bin 523, Türkiye genelinde ise 14 bin 193 başvuru bulunuyor. Kestel’de 97, İnegöl’de 110, Karacabey’de 55, Orhangazi’de 226, Bandırma’da 102 ve Mustafakemalpaşa’da 65 başvuru var. Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarımız için Bulgaristan kimlik kartı veya pasaport taşımaları oy atma işlemi için mecburidir” dedi. Bulgaristan seçim kurulunun başvuruların sona erdiği 15 Hazirandan sonra yapacağı değerlendirmede Mustafakemalpaşa’da da sandık kurulmasına karar verebileceğini belirten Hüseyin Arslan, “Karar olumlu çıkarsa Mustafakemalpaşa için bu bir ilk olacak. Vatandaşlarımız Bursa’ya gitmeden Mustafakemalpaşa’da oyunu kullanabilecek” dedi.

İnegöl Belediyesi’nden öğrencilere akademik destek çağrısı Haber

İnegöl Belediyesi’nden öğrencilere akademik destek çağrısı

İnegöl Belediyesi, Akademik Destek Projesini açıkladı. İnegöl ile ilgili akademik çalışma yapacak olan öğrencilere 3500 TL ile 6000 TL arasında maddî yardım ve konaklama, ulaşım, rehberlik gibi imkânlar sunulacak. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Cihad Doğan ile İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kayar’ın da katıldığı basın toplantısında, Başkan Alper Taban, İnegöl olarak şehirleşme noktasında belediyeciliğin görevlerini yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi. Taban, “Bugün özellikle akademik çalışma içerisinde olan gençlerimizi, öğrencilerimizi bu sürece dahil edebilmek adına, onlara teşvik edici imkânlar sunabilmek adına burada toplanmış bulunuyoruz” diye konuştu. Göreve geldiğinde İnegöl ile alâkalı ne kadar akademik çalışma yapıldığını araştırdığını, 200 civarında yayınlanmış bildiriye ulaştığını kaydeden Taban, “Ulusal Tez Bankasında bunlar yayınlanıyor. Bu günden sonra da bunların artarak devam etmesini istiyoruz. Burada nedir bizim amacımız, hedefimiz? Öğrenci kardeşlerimiz hangi üniversitede olursa olsun konu başlığı İnegöl olmak kaydıyla, altındaki konu başlığını kendisi seçebilir alanı ve branşına göre Bu alanda İnegöl’e dair araştırma yapmasını arzu ediyoruz. Bu bizim için çok kıymetlidir. Yapılacak destek miktarının yüzde 50’si bilimsel çalışmaların devam ettiği dönemde, yüzde 50’si ise çalışmanın tamamlanıp Ulusal Tez Bankasında yayınlanmasından sonra öğrencilere teslim edilecektir. Yüksek lisans tez hazırlığındaki arkadaşlara 3500 TL, sanatta yeterlilik tez çalışmaları için 3500 TL, tıpta uzmanlık için 5000 TL ve doktora çalışmaları için 6000 TL destek vereceğiz. Ayrıca bu arkadaşlarımıza konaklama, İnegöl içi ulaşım, İnegöl içi rehberlik ve İnegöl’e ait talep edilen veri ve bilgi paylaşımı desteği de sağlanacaktır” dedi.

BURSA MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN  TEDBİR ÇAĞRISI: Haber

BURSA MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN TEDBİR ÇAĞRISI:

Yaptığı açıklamada korona salgınından dolayı bu yıl bütün sağlıkçıların grip aşısı yaptırılması gerektiğini özellikle tavsiye ettiğini hatırlatan Erkan Aydın, normal şartlarda geçtiğimiz sene hariç grip aşısının ağustos ayı sonunda eczanelerde olduğunu ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulduğunu belirtti. "Grip aşısını geçen yıla kadar 3 firma getirirken geçtiğimiz yıl tek firmaya düşmesinden dolayı talebin neredeyse sadece yüzde 10'u karşılanabilmişti ve büyük sıkıntılar oluşmuştu" diyen Aydın şunları söyledi: "Şu anda aldığımız haberlere göre de ekim başına kadar aşının gelmeyeceği ve benzer sıkıntıların yaşanacağı öngörülüyor. Bu sene talebin daha da fazla olacağını düşünerek yetkilileri, Sağlık Bakanlığı'nı şimdiden uyarıyoruz. Birkaç firmaya daha ithalat yapma imkanıyla grip aşısının bütün vatandaşlara ulaşabileceği şekilde tedariğinin sağlanması gerekiyor. Zaten koronodan dolayı önümüzdeki süreç aşırı derecede zor geçecek bir de grip aşısının bulunamaması süreci daha da zorlaştıracağını şimdiden söyleyebiliriz." 1950'li yıllarda aşı üreten bir ülkeyken maalesef bugün bir grip aşısını dahi yurt dışından ithal etmek zorunda kalındığına da dikkat çeken Aydın, yetkililerin bir an önce bu sıkıntılar oluşmadan devreye girmesi gerektiğini ve vatandaşlarımızın bu yıl bu sıkıntıları yaşamaması için tedbir alma çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.