Hava Durumu

#Canli

Yeni Marmara Gazetesi - Canli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Canli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Osmangazi’de her canlı değerli Haber

Osmangazi’de her canlı değerli

Her canlının yaşama hakkına sahip olduğu bilinciyle hareket eden Osmangazi Belediyesi, her yıl olduğu gibi 2022 yılında da binlerce can dostu sağlığına kavuşturdu. Sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavileri için modern ve ileri teknoloji cihazlarla donatılan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde, 2022 yılı içerisinde 6 bin 497 sokak hayvanına tıbbi tedavi uygulanırken, 2 bin 167 sokak hayvanına da kısırlaştırma ameliyatı yapıldı. 7 bin 72 hayvana ise koruyucu hekimlik hizmeti verildi. Merkezde, bakım ve tedavi uygulamalarının dışında 417 sokak hayvanı ise yeni sahiplerine kavuşturuldu. Osmangazi Belediyesi, kış döneminde Uludağ’daki sahipsiz hayvanların aç kalmamaları adına da örnek çalışmalara imza atıyor. İlk kar tanesinin düştüğü günden itibaren düzenli olarak oteller bölgesine kadar çıkan ekipler, yol boyunca gördükleri can dostlara kuru mama bırakarak, kış aylarını tok geçirmelerini sağlıyor. Ayrıca Uludağ yolu üzerinde beş farklı noktaya yerleştirilen beslenme odakları da düzenli olarak mama ile dolduruluyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de her canlının kendileri için değerli olduğunu belirterek, “Can dostlarımızı önemsiyor ve değer veriyoruz. Her canlı bizim için kıymetli. Bu dünyayı paylaştığımız tüm canlıları sevgi ve şefkat anlayışıyla koruyup kollamaya devam edeceğiz” dedi.

Lavrov canlı yayında tüm dünyaya açıkladı! Rusya, nükleer güç kullanacak mı? Haber

Lavrov canlı yayında tüm dünyaya açıkladı! Rusya, nükleer güç kullanacak mı?

Ukrayna - Rusya savaşının sekizinci gününde Rusya'yı temsilen kameralar karşısına geçen Lavrov, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Medya üzerinden Batı'da bir propaganda yapıldığını belirten Lavrov, Ukrayna için Neo-Naziler ifadesini kullandı. Lavrov ayrıca nükleer savaş ihtimaliyle ilgili Zelenskiy ve NATO Başkanı Jens Stoltenberg'i suçladı. 'PUTİN, ANAYASAL HAKKINI KULLANIYOR' 'Krize çözüm bulunacağından şüphem yok. Başkan Putin'in nasıl hareket ettiğini tanımlamak... Bu konuda Batı propagandası mevcut. Başkan Putin son haftalarda detaylı yorumlar yaptı. Anayasal güçlerle tam uyumlu şekilde ilerliyor. Putin, anayasaya dayanan yetkilerini kullanıyor. Her hafta düzenli toplantılar yapıyoruz. Karar alma mekanizması tam olarak böyle işliyor.' 'RUSYA, NÜKLEER SAVAŞI BAŞLATACAK MI?' Rusya ve ABD istikrarı sağladılar. Rusya'nın nükleer silahları kullanmayacağına ilişkin bir güvenlik veriyor musunuz? 'Bizim biz doktrinimiz var. Ne gibi koşullarda nükleer silahlar kullanacağımız yazılı. Gerilimin artmaması lazım. Nükleer savaş konusunda lütfen dikkatli olun ve yapılan açıklamalara bakın. NATO Başkanı bu konuyla ilgili konuştu, Belçika propagandası yaptı. Radikal güçler de açıklama yapıyor. Dolayısıyla burada zaten Başkan Selenzkiy de açıklama yaptı. Nükleer dışı yükümlülüklerimizden çıkıyoruz dedi. Cenevre'de neler konuşuldu? Lütfen bunları hatırlayın. Dengeleri değiştirmek istemiyoruz ama bize karşı bir savaş olursa her şey değişebilir. Bize karşı savaşa hazırlananlara bu soruları sormanız gerekiyor.'

TİMSAH HEDEFE KİTLENDİ! 55. Randevu Haber

TİMSAH HEDEFE KİTLENDİ! 55. Randevu

TFF 1'inci Lig'de gözler 8'inci haftaya çevrilirken, Bursaspor'un konuğu Beypiliç Boluspor olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan mücadele, bugün saat 16.00'da başlayacak. Antalya bölgesi hakemlerinden Sarper Barış Saka'nın düdük çalacağı maçta; Saka'nın yardımcılıklarını Hasan Hüseyin Tetik ve Ali Tuna yapacak. İSTİKRARSIZLAR Her iki ekip de sezona istikrarsız bir şekilde başladı. Son iki mücadelesinden mağlubiyetle ayrılan Bursaspor, puan cetvelinde de gerileyerek 12'nci sırada hafta girdi. Bu sezon oynadığı 7 maçta da galibiyetle tanışamayan Bolu temsilcisi ise, yalnızca 3 maçtan beraberlik çıkararak haftaya 17'nci basamakta başladı. 55'İNCİ RANDEVU Bursaspor ile Beypiliç Boluspor, yarınki mücadele ile birlikte 55'inci randevularına çıkacak. Bundan önce oynanan mücadelelerde Bursa ekibinin rakibine üstünlüğü dikkat çekerken; 19 karşılaşmada gülen taraf ev sahibi oldu. 21 randevuda da taraflar eşitlikle sahadan ayrılırken, Bolu temsilcisi, Bursaspor karşısında 14 galibiyet aldı. BURSASPOR, EVİNDE GEÇİT VERMİYOR Bursa'da oynanan maçlarda da ev sahibinin çarpıcı bir üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor'un ev sahipliğinde geçen 28 mücadelede Beypiliç Boluspor yalnızca 2 kez kazanabildi. Bolu ekibi, Bursa'daki son galibiyetini de 1991/1992 sezonunda elde etti. Bursaspor ise, iç sahada rakibini 15 kez mağlup ederken, 11 maç da berabere bitti. İÇ SAHADA/DEPLASMAN PERFORMANSLARI Lige iç sahada Adana Demirspor yenilgisiyle başlayan Bursaspor, evindeki tek galibiyetini Balıkesirspor karşısında uzatma anlarında bulduğu gollerle aldı. Balıkesir ekibini 3-1 yenen Bursaspor; Adana Demirspor'a aynı skorla mağlup olurken, Giresunspor'a da 2-1 yenildi. Bolu ekibi ise, deplasmanlarda Adana Demirspor ile 1-1, Balıkesirspor ile de 0-0 berabere kalırken, Giresunspor'a 2-1 kaybetti. EKSİKLİKLER VAR Bu zorlu randevu öncesinde Bursaspor'da eksiklikler bulunuyor. Yeşil beyazlılar sakatlıkları devam eden Ataberk Dadakdeniz ve Vefa Temel'in yanı sıra, hafta içerisinde ameliyat olan Ramazan Keskin'den de faydalanamayacak. Aynı zamanda takım kaptanı Özer Hurmacı da, sarı kart sınırında bulunurken; deneyimli oyuncu Bolu ekibi karşısında kart görmesi halinde Ankaraspor maçında forma giyemeyecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.