Hava Durumu

#Geçti̇

Yeni Marmara Gazetesi - Geçti̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Geçti̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GÜNLÜK TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ MART SONRASI İLK KEZ 50 BİNİ GEÇTİ Haber

GÜNLÜK TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ MART SONRASI İLK KEZ 50 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs nedeniyle tarihin en büyük krizini yaşayan havacılık sektöründe mart ayından bu yana ilk kez dünya genelinde günlük ticari uçuş trafiği 50 bini aştı. Hava trafiği ile ilgili anlık bilgiler veren flightradar uygulamasındaki verilere göre 18 Haziran'da 50 bin 38 ticari uçuş trafiği izlendi. Koronavirüs nedeniyle havayolu şirketleri birbiri ardına seferlerini durdurarak uçaklarını yere indirdi. Yolcu sayılarında dünya genelinde büyük düşüşler yaşandı. Özellikle 12 Nisan'da dünyada 46 bin 214'e kadar uçuş trafiğinin düşmesi dikkat çekmişti. Koronavirüs önlemleri kapsamında salgının yayılımının önüne geçilmesi adına birçok ülke arasında uçuşlar durdu.Koronavirüs salgını havacılık sektörünü felç ederken bu ay Türkiye'de de dahil dünya genelinde birçok havayolu şirketinin yeniden ticari yolcu taşımacılığına kadameli olarak başlaması uçuş trafiğini geçtiğimiz mart ayına göre artırdı. Dünya çapındaki ticari uçuş trafiği, nisan ayının üçüncü haftasından itibaren yukarı yönlü ivme kazanması radara ve istatistiklere de yansıdı. GEÇTİĞİMİZ YIL GÜNDE 126 BİN TİCARİ UÇUŞ TRAFİĞİ VARDI Hava trafiği ile ilgili anlık bilgiler veren flightradar uygulamasındaki verilere göre geçtiğimiz mart ayından bu yana ilk kez dünya genelinde ticari uçuş trafiği 50 binin üzerine çıktı. 18 Haziran'da 50 bin 38 ticari uçuş trafiği gerçekleşti.Ticari uçuşlar toplam uçuş faaliyetinin yüzde 38,8'ini oluşturdu. Pandemi döneminde en düşük ticari uçuş trafiği ise 23 bin 923 ile 12 Nisan'da olduğu radar kayıtlarına yansıdı. Geçtiğimiz yılın haziran dönemine göre ise günlük ticari uçuş trafiğindeki düşüş dikkat çekiyor.21 Haziran 2019'da günlük ticari uçuş trafiği 126 bin 753 olmuştu. Bu yıl 12 Nisan'da 46 bine kadar düşen toplam uçuş trafiği ise 18 Haziran verilerine göre 121 bin 795'e yükseldi.    DHA

KARACAALİ, SALGINDA SINIFI GEÇTİ Haber

KARACAALİ, SALGINDA SINIFI GEÇTİ

Özel haber- Batuhan Ersek  Gemlik Karacaali Köyü Muhtarı Göksel Noca, Coronavirüs salgını sonrası Karacaali Köyü’nün durumu ve köylülerin geçim kaynakları hakkında bilgiler verdi. Corona virüs salgın sürecinin zor geçtiğini söyleyen Göksel Noca‘’Allah’ın izniyle, halkımızın bilinciyle bu işi atlatacağımıza inanıyorum. Hafta sonları sokağa çıkma yasağından dolayı hem Kaymakamlık hem de ilçe Jandarma, ilçe Tarım bize hassasiyet gösterdiler. Halkımızdan kadınlarımız ve çocuklarımız hariç yani erkeklerimiz zeytinliklerine, tarlalarına çıkabiliyorlar. Onun iznini aldık. O yüzden o konuda rahatız. Köyümüzde çok şükür şu ana kadar rahatsızlanan olmadı. Halkımız çok duyarlı, onları bu konuda tebrik ediyorum. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kesinlikle sokağa çıkmıyor. Yaşlılarımıza elimizden geldiği kadar yardımcı oluyoruz. Zaten gençlerimiz bilinçli. Şükürler olsun Karacaali sınıfı geçti. Belediye Sağlık İşleri Müdürümüz sokak hayvanları konusunda çok hassas. Köpeklerimize, kedilerimize, kuşlarımıza sürekli yem gönderiyorlar. Ne zaman ihtiyacımız olsa sağ olsun Gemlik Belediyesi, başta başkanımız olmak üzere çok hassaslar. Hepsini gönderiyorlar, biz de onlara gayet iyi bir şekilde bakıyoruz. Karacaali’de düğün salonlarımız, çay bahçelerimiz, restoranlarımız, et mangallarımız var. Köyün yarısı bu işten para kazanıyor. Eğer bu iş devam ederse köylünün işi çok zor çünkü Karacaali turistik bir yer. Nüfusumuz kışın 600 iken yazık 2000-25000 oluyoruz. Süreç sıkıntılı, inşallah bayrama atlatacağız diyorum. Karacaali Kadın Girişimciler Derneği’ni kurduk. Biraz geç kalınmış bir dernek oldu fakat Karacaali Köyü İlkokulu’nun bize tahsis edilmesini bekledik. Onda biraz problem yaşadık ama şu an onu çözdük. Çok hassasiyet gösteriyoruz, hafta arası üretim yapıyoruz hafta sonu malum herkes evinde. Bu da sıkıntılı bir şekilde geçmeye çalışıyor. Şu an köylünün durumu zor. Hayat şartları zorlaştı. Biz 1 liraya zeytin satıyoruz. Tezgahlarda bizim sattığımız zeytin 10 lira. Artık bir dal maydanoz dahi dikmiyoruz. Ne marul ekiyoruz, ne maydanoz ekiyoruz, bitti. Ekim dikim hepsi bitti. Balıkçılık Kapaklı Limanı’ndan Gemlik Körfezi’ne kadar yasaklandı. Körfeze büyük gırgır gemileri girmiyor.’’ İfadelerini kullandı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.