Hava Durumu

#İçin

Yeni Marmara Gazetesi - İçin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İçin haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: Her maça galibiyet için hazırlanıyoruz Haber

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene: Her maça galibiyet için hazırlanıyoruz

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. haftasında sahasında Fenerbahçe Beko'yu 94-89 mağlup ederek ligdeki 8. galibiyetini alan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulundu. Takımı layık olduğu yere getirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı; "Her maça galibiyet için hazırlanıyoruz. Bugün oynadığımız rakibin zaten gücünü konuşmaya gerek yok. Durumumuz ne kadar kötü olursa olsun bu maça da aynı şekilde hazırlanıp, galibiyet için sahaya çıktık. Nerede olursak olalım, bundan sonra da aynı anlayışta olacağız. Bugün de esasında oyunun sonunda hatalar yaptık. Farkı 20 sayılara çıkarttıktan sonra hatalı kararlar verdik. Biz kulüp olarak Türk oyuncularımızla, genç oyuncularımızla bu atmosferde parkeye çıkan her takımın basketboldan keyif alabildiği bir kulübüz. Geçen hafta Galatasaray maçımız da bu böyleydi. Sonunda kaybettik ama herkes buna rakip de dahil burada oynamaktan mutlu. Biz belki bu sene düşüşteyiz ama buradan çıkmanın yolunu arıyoruz. İş artık inanma, kazanma, hiçbir zaman vazgeçmemek. Bunlar teknik, taktikten artık ileriye geçti. Çok zor atışlar soktuk. Hücumda bu zor atışları soktuğumuz anların akabinde de iyi savunma yaptık. Oyunun sonunda verdiğimiz kolay sayılar var. Onları da vermeseydik Fenerbahçe Beko'yu 80 sayının altında tutmuş olacaktık. Onun için önemli bir galibiyet ama hiçbir şey bitmiş değil. Çok ciddi rakiplerimiz var. Herkes kazanıyor. İnşallah şimdi kurduğumuz bu yeni düzen ile birlikte bundan sonra daha iyi işler yaparak layık olduğumuz yere geliriz."

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu Haber

Gürsu Belediyesi acı hatıralar için seferber oldu

Daha önce engelli vatandaşlar için kurabiye yapıp, onları Dünya Engelliler Günü’nde onları ziyarete gidip çok önemli bir farkındalık çalışması yapan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, bu kez depremzede vatandaşlarımız için kolları sıvadı. Eşi Sümeyye Işık ile mutfağa giren Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, özel yapım çikolataları hazırlayarak paketledi. Başkan Işık, depremzedeleri evlerinde ziyaret ederek, hatırların sordu ve çikolataları hediye etti. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Ülke olarak yaşadığımız afetin yaralarını hep birlikte sararak, depremzede kardeşlerimizin iyileşmelerinde de yanlarında olmaya çabalıyoruz. Onların acı hatıralarını tatlı bir anı ile unutturmak istedik. Eşim Sümeyye Hanım ile birlikte depremzede kardeşlerimizi ziyaret ettik. Birlikte yaptığımız çikolatalardan ikram ederek, hatırlarını ve bizlerden istekleri var mı diye sorduk. Hep birlikte bu zor günleri de atlatacağız inşallah. Bir olmanın gücünü hissederek, sevgimizle yoğurduğumuz çikolataları yapmamızda ustalığıyla bize destek veren Şef Tolga Öztürk'e de çok teşekkür ederiz. Biz bir olunca çok güçlüyüz. Millet olarak kenetlenerek, inşallah bu günleri de geride bırakacağız” dedi. Depremzedelere yaptığı tatlı sürprizle, onların gönüllerini ısıtan Başkan Işık, Ramazan Ayı’nın bereketini paylaştı ve çocukların oyunlarına katılarak onların da gönlünü aldı.

Bursa'da perde çocuklar için açıldı Haber

Bursa'da perde çocuklar için açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) tarafından 2001 yılında ilan edilen 20 Mart Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları’ gününde ‘Kırmızı Duvar’ isimli çocuk oyunuyla minik misafirlerini ağırladı. Tayyare Kültür Merkezi’nde salonu dolduran miniklerin kahkahaları ve alkışlarıyla takip ettiği oyunun sonunda çocuklar, kuklalara hayat veren sanatçılara teşekkür ederek anı fotoğrafında buluştu. Gösterinin sonunda konuşan tiyatro sanatçısı Yüksel Hakverdi, tiyatro sanatçılarının Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü’ne ayrı bir önem verdiklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun her yaşa uygun oyunlar sergilediğini belirten Hakverdi, “Bugün Dünya Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Günü. Bizim de çok önem verdiğimiz bir gün. Kırmızı Duvar tiyatro oyunu bizim çok sevdiğimiz ve çocuklardan çok fazla reaksiyon aldığımız bir oyun. Çocuk soru sorarak var oluyor, bu oyun da çocuğun soru sormaktan korkmamasını anlatıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak bütün yaş gruplarına hitap eden oyunlar ortaya koymaya özen gösteriyoruz. İlerleyen günlerde de 6 yaş üzeri çocuklarımız için oyunlarla sahnede olmaya devam edeceğiz” dedi. Büyükşehir Belediyesi Ana Kucağı İdarecisi Rufeyde Dönmez ise, “Oyundan çok keyif aldık. Ana Kucağı olarak bu tür günleri takip ediyor ve etkinliklerimiz arasına alıyoruz. Çocuklarımızın birçok gelişim alanında tiyatronun rolü çok büyük. Tiyatro, çocuklarımızın kendilerini doğru ifade edebilme ve doğru iletişim kurmalarına katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

EYT'de işverene hazine garantili destek Haber

EYT'de işverene hazine garantili destek

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından yararlanacakların kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için işverene verilecek Hazine garantili düşük faizli kredi desteği başlıyor. Kredi Garanti Fonu kefaletinin 50 milyar liraya çıkarılmasıyla yaklaşık 68 milyar liralık kredi hacmi oluştu. Kıdem tazminatı kredisi kamu ve özel bankalar aracılığıyla kullandırılacak. Faiz oranı bütün bankalarda standart olup, 36 ay vadeli, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Fon destekli kıdem tazminatı kredisinde işletme, sektör sınırlaması söz konusu olmayacak. Kredinin direkt çalışanın hesabına aktarılabileceği, işverene verilmesi halinde ise çalışanın hesabına yatırıldığına ilişkin belge istenebileceği belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kıdem tazminatı ödeyecek işletmelere 25 milyar kefalet limiti ile 34 milyar liralık kredi hacmi oluşturan EYT Destek Paketi'ni açıklamıştı. Daha sonra bu kefalet limiti 50 milyar liraya çıkarıldı. Böylece yaklaşık 68 milyar liralık bir kredi hacmi oluştu. EYT'Lİ LİSTESİ SUNULACAK Bankalar da işletmelere kredi desteği için çalışmaları hızlandırırken ödemelerin bu hafta başlaması bekleniyor. Birinci adımda işletmeler çalışanlarının EYT başvurularıyla bankaya giderek, emekli olacak personele ödenecek kıdem tutarını bildirecek. Banka da Hazine kefaleti ile kullandırılacak kredi tutarını belirleyecek. Kredinin kıdem tazminatı ödemelerinde kullanılması için işyerinde EYT nedeniyle istifa edip ayrılan bulunması koşulu aranacak. Kıdem tazminatı desteğinin doğrudan çalışanın hesabına yatırılması yönünde görüş ön plana çıkarken, işverenin alması seçeneği de tartışılıyor. İş Kanunu'na göre kıdem tazminatının peşin ödenmesi zorunluluğu bulunuyor, taksitli ödeme için çalışanın onayı gerekiyor. Taksitlendirilen kıdem için yazılı sözleşme yapılması çalışanın lehine olup, bölünen taksit sayısı ve ödeme takviminin kayıt altına alınması mağduriyetleri de önleyecektir. KREDİ DESTEĞİ ALIP ÖDEMEZSE! EYT Destek Paketi kapsamında kullandırılacak kredinin emekliliğe hak kazananların kıdem tazminatı olarak ödenmesi zorunlu olacak. Aksi bir durumda çalışanın arabulucu ya da mahkemeye gitme hakkı bulunuyor. Ödenmeyen kıdem tazminatına mevduata uygulanan en yüksek faiz işletilir. İşverenin aldığı krediyi başka bir hesaba transfer seçeneği olmayacak. İHBAR TAZMİNATI ÖDENMEYECEK Normal koşulda iş akdini fesheden tarafın karşı tarafa, işyerindeki çalışma süresine bağlı olarak 2 hafta ile 2 aylık ücret tutarı arasında değişen ihbar tazminatı ödemesi gerekiyor. Emeklilik gerekçesiyle iş akdinin feshi durumunda ihbar tazminatı hakkı doğmuyor, çalışan böyle bir talepte bulunamıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.