Hava Durumu

#Mi̇lletveki̇li̇

Yeni Marmara Gazetesi - Mi̇lletveki̇li̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mi̇lletveki̇li̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

MUSTAFA BAK AÇIKLAMA YAPTI; Haber

MUSTAFA BAK AÇIKLAMA YAPTI;

HABER / NURCAN ŞENER Yeni İl Başkanı Seçildi! Trabzon Cumhuriyet Halk partisi ilk kongresi bugün gerçekleştirildi ve Mustafa Erdi Çakır-Oktay Söğüt ile yarışan Mustafa Bak yeni il başkanı seçildi. Merkezinde Bir düzenlenen otelde CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Trabzon milletvekili Sibel suiçmez, CHP Trabzon il başkanı Nurcan aşçı Demiröz, CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, CHP Gümüşhane il başkanı Bedri ağaç, Trabzon gelecek partisi il başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Beşikdüzü belediye başkanı Ramiz uzun, 86 kuşağı önde gelenlerinden Sarp Kuray ve birçok sayıda partili, vekilliği kazandı. Mustafa Bak Son Gelişmeler Kongreye yollanan brik mesajlarından İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel başkan adayları Özgür Özel ve Örsan Öymen’in mesajları güçlü alkışlar toplarken CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının ise zayıf destek bulması kongredeki insanları şaşırttı. Saygı duruşu ve konuşmalarla başlanılan kongrede Divan başkanı CHP Ordu milletvekili Mustafa Adıgüzel seçildi. Divan heyetinin delegelerinin konuşmasının 5 dakika ile sınırlandırılmasına ilişkin yapılan itirazlar üzerine oylamaya karar verildi. Ardından delegeler tarafından oylar kabul edildi. Partililer konuştuktan sonra CHP Trabzon milletvekili Sibel su içmek kürsüye çıktı ve partisine yönelik eleştirileri değerlendirip kolay bir seçim süreci geçirmediklerini ve saha da büyük zorluklarla karşılaştıklarını açıkladı.

BURSA MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN  TEDBİR ÇAĞRISI: Haber

BURSA MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN TEDBİR ÇAĞRISI:

Yaptığı açıklamada korona salgınından dolayı bu yıl bütün sağlıkçıların grip aşısı yaptırılması gerektiğini özellikle tavsiye ettiğini hatırlatan Erkan Aydın, normal şartlarda geçtiğimiz sene hariç grip aşısının ağustos ayı sonunda eczanelerde olduğunu ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulduğunu belirtti. "Grip aşısını geçen yıla kadar 3 firma getirirken geçtiğimiz yıl tek firmaya düşmesinden dolayı talebin neredeyse sadece yüzde 10'u karşılanabilmişti ve büyük sıkıntılar oluşmuştu" diyen Aydın şunları söyledi: "Şu anda aldığımız haberlere göre de ekim başına kadar aşının gelmeyeceği ve benzer sıkıntıların yaşanacağı öngörülüyor. Bu sene talebin daha da fazla olacağını düşünerek yetkilileri, Sağlık Bakanlığı'nı şimdiden uyarıyoruz. Birkaç firmaya daha ithalat yapma imkanıyla grip aşısının bütün vatandaşlara ulaşabileceği şekilde tedariğinin sağlanması gerekiyor. Zaten koronodan dolayı önümüzdeki süreç aşırı derecede zor geçecek bir de grip aşısının bulunamaması süreci daha da zorlaştıracağını şimdiden söyleyebiliriz." 1950'li yıllarda aşı üreten bir ülkeyken maalesef bugün bir grip aşısını dahi yurt dışından ithal etmek zorunda kalındığına da dikkat çeken Aydın, yetkililerin bir an önce bu sıkıntılar oluşmadan devreye girmesi gerektiğini ve vatandaşlarımızın bu yıl bu sıkıntıları yaşamaması için tedbir alma çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.