Hava Durumu

#Patlamada

Yeni Marmara Gazetesi - Patlamada haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Patlamada haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Maden faciası davasında olay yerine ilk gelen isim dinlendi Haber

Maden faciası davasında olay yerine ilk gelen isim dinlendi

Patlamadan 3-4 dakika sonra kuyu başına ulaştıklarını söyleyen Sedat Kırat, "Orada bir kargaşa vardı. İtfaiye olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Biz yeraltına yani olay yerine 19.30'da madenci arkadaşlarla indik. Ben daha önce madene hiç inmemiştim. Eksi 320 kotuna kadar indik. Oradan arkadaşlarımızı elimizden geldiği kadar çıkarmaya çalıştık. Onları tahliye etmek için elimizden geleni yaptık" dedi. 'MADEN FACİASINDAN 10 GÜN ÖNCE OCAĞIN HAVALANDIRMA TRAFOLARINDAKİ BORU PATLAMIŞTI, BİZDEN YIKAMA TALEP EDİLDİ' 14 Ekim'den 10 gün önce Amasra Müessese Müdürlüğü'nde bulunan havalandırma borularının patladığını söyleyen Sedat Kırat, "Patlamadan10 gün önce havalandırma trafolarındaki hidrolik sisteminin borusu patlamış, bizden yıkama talep edildi. Orada çalışan arkadaşa sordum, 'bu boru nedir? hidrolik ne işi yarıyor?' diye oda bana, 'yeraltındaki havalandırmayı sağlayan boru sisteminin' olduğunu söylemişti. Bu arızanın daha sonra giderilip, giderilmediğini bilmiyorum. Yine bizlerden mahkemenin talep etmesi halinde o gün hidrolik borularıyla ilgili yaptığımız işlemin daha detaylı olarak sizlere sunabiliriz" diyerek konuştu. SAVCI, TAHLİYE İSTEMEDİ Savcı, duruşmada mütalaasını açıklayarak, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını talep etti. Müşteki avukatları da sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Sanıklar ve sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatını talep etti. 7 SANIĞIN TUTUKLULUK, 16 SANIĞIN DA ADLİ KONTROL HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ Bartın Ağır Ceza Mahkemesi 16-17 Ekim'deki 4'ncü duruşma ile 3 gün devam eden 5'nci duruşmada, aralarında Zonguldak tahlisiye ekiplerinin de bulunduğu 145 madenci tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, 7 tutuklu sanığın tutukluluk halleri ve 16 tutuksuz sanığın adli kontrol şartlarının devamına karar verildi. Mahkeme bir sonraki duruşmada ise kalan 8 tanığın dinlenmesine; 6'ncı duruşma öncesinde de maden mühendislerinden profesörlerin yer alacağı 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulacağını; söz konusu heyetle maden ocağında keşif yapılıp yapılamayacağının değerlendirilmesine karar verildi. Duruşma 13 Şubat Salı günü saat 10.00'a ertelendi.

Patlamada bir çocuğu ölen diğer çocuğu ile birlikte yaralanan babaya haciz şoku Haber

Patlamada bir çocuğu ölen diğer çocuğu ile birlikte yaralanan babaya haciz şoku

 Talihsiz baba, kaybettiği manevi tazminat davasında karşı tarafın avukatının talep ettiği 25 bin liralık avukatlık ücreti için maaşına haciz gelince hayatının şokunu yaşadı. Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce Gürsu ilçesinde bir fabrikada buhar kazanı patlaması sonucu , 5 işçi hayatını kaybetmiş, 16 işçi de yaralanmıştı. Bu patlamada hayatını kaybedenlerden biri de 18 yaşındaki Yasin Saraç’tı. Hayatını kaybeden gencin babası Ramazan Saraç, patlamanın ardından fabrikaya maddi ve manevi tazminat davası açtı. 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat almaya hak kazandı. Patlamadan sonra fabrika sahibinin malları üzerinden devretmesi üzerine baba bu parayı alamadı. Baba Ramazan Saraç çocuğu Yasir Saraç’ın hayatını kaybettiği patlamayla alakalı fabrikaya küçük çocuğu Tesnim Saraç, (6) için de maddi ve manevi tazminat davası açtı. Küçük çocuğu için açtığı davadan 20 bin lira maddi tazminat kazanan aile bu parayı fabrika sahibinin üzerine mal olmadığı için temin edemedi. Baba Tesnim Saraç için açtığı manevi tazminat davasını ise kaybetti. Bu davayı kaybedince karşı tarafın avukatı faiziyle birlikte 25 bin liralık avukatlık ücretini küçük çocuktan talep etti. Çocuğun varisi babası olduğu için borç babaya kaldı. Durumu olmadığı için bu parayı ödeyemeyen babanın maaşına haciz geldi. Hayatını kaybeden çocuğunun acısıyla yaşayan baba; kazandığı davalardan tazminatlarını alamadığı gibi ayrıca kendisine çıkan avukatlık ücreti sebebiyle ne yapacağını şaşırdı. Başından geçenleri anlatan Ramazan Saraç, "Çocuğum Yasir Saraç 2017 yılında Gürsu ilçesinde gerçekleşen fabrikadaki kazan patlamasından hayatını kaybetti. Ben bu olaydan sonra fabrikaya kendim ve çocuğum adına maddi ve manevi tazminat davası açtım. Kendi adıma açtığım maddi ve manevi tazminat davalarından 200 bin lira kazandım ama patlamadan sonra fabrika sahibi üzerindeki malları devretmesi üzerine parayı hala alamadım. Ayrıca 6 yaşındaki çocuğum Tesnim Saraç için de karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bu davada da maddi olarak 20 bin lira kazandım. Manevi olarak açtığım davayı kaybettim. Bu davayı kaybettiğim için karşı tarafın avukatı avukatlık ücretini çocuğumdan talep etti. 25 bin liralık ödeme çıktı. Bu parayı durumumuz olmadığı için ödeyemedik. Çocuğun velisi ben olduğum için maaşıma haciz geldi. Hem çocuğum patlamada öldü; onun acısını yaşarken paramızı alamadığımız gibi birde başımıza bu haciz çıktı ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım bekliyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.