Hava Durumu

#Şoku

Yeni Marmara Gazetesi - Şoku haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şoku haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku Haber

Sıfır araç almak isteyen vatandaşa bayi şoku

Sıfır kilometre araç satın almak isteyenlerin yaşadıkları sorunlar günden güne artarken bayilerde satılmayan otomobiller galeriler üzerinden satışa çıkarılıyor. Sıfır araç almak için harekete geçenler paraları oldukları halde stok sorunu ile karşılaşırken, geçen zaman diliminde araçların fiyat artışının bir anda etiketlere yansımasıyla bayilerde ''Aracımız yok'' ifadeleri kullanılıyor. Maltepe'de otomobil almak isteyen Yiğit Ayaydın ise gittiği bayiden kendisine 'sıfır araç yok' denilerek elleri boş dönerken, sıfır araçların bayiye yaklaşık 2 kilometre ötede bir inşaat halindeki otoparkta stoklandığını görünce şoke oldu. Bayi yetkilisine araçlarının olduğu belirten Ayaydın, bayi yetkilisinin "araç satış yemiştir" cevabıyla karşılaştığını ifade etti. Ayaydın, bir yılda almak istediği araçta fiyat farkının 200 bin TL'ye kadar ulaştığını söyledi. "5 bin tane aracın inşaat alanında olması olması soru işaretlerini beraberinde getiriyor" Bayiler tarafından araçların stoklandığını belirten Yiğit Ayaydın, "1 buçuk yıldır Fiat Egea aracı arayış durumundayım. Fiat bayisini 1 buçuk yıldır arıyorum. Araç olmadığını, gelmediğini bana söylüyorlar. Bugün sabah bayiye gitmek istedim. Gittiğimde bayide araba olmadığını söylediler tekrar. Bayiden çıkıp 2-3 km gittikten sonra bir inşaat içerisinde yaklaşık 5 bin civarı aracın olduğunu gördüm ve hepsi de Fiat'a ait. Yani 1 buçuk yıldır araba yoksa bu 5 bin tane aracın inşaat halindeki otoparkın içerisinde olması soru işareti. Araçların hepsinin üstünde toz var. Hani uzun zamandır orada durduklarına hem fikiriz. Yani bu konuda biz vatandaş olarak araç isteyenler olarak sıkıntı yaşıyoruz. Yani 1 buçuk sene önce ben aradığım zamanki fiyatı 250 bin ile 300 bin TL arasındaydı. Bugün 450 bin TL ama yine araç yok. Yok da bu arabalar nereden geliyor? Sürekli bir de bu şehir içinde tırların üstünde Fiat araçları. Bunlar bir yere gidiyor. Bir yerden birisi alıyor bunları. Bu şekilde mağduruz" dedi. Araçların bayiler tarafından satılmadığını ifade eden Yiğit Ayaydın, "Bayinin genel müdürlüğünü aradım. Sizin bütün bayilerinizi aradığımda aracınız yok dediler. Ama biz böyle böyle bir araç kalabalığı gördük, inşaat içerisinde, bunlar nedir, ne değildir diye sorduğumda 'satış yemiştir, size geri dönüş yapacağız' dediler. Zaten bütün aradığımız Fiat bayileri size geri dönüş yapacağız diyor. Ama ne zaman? 1 buçuk yılda bir bayi arayıp da demez mi ki beyefendi bir araç geldi bunu size verelim mi? Aradığım bayi yok bin kişi sıra var. Ama sen şimdi inşaata arabaları doldurursan sıra olur. Yani eğer şimdi sorduğumuzda satılmış aracı kimse inşaatta bırakmaz. Alır kapısına çeker" diye konuştu.

Evlatlıklara miras şoku Haber

Evlatlıklara miras şoku

Evlatlıkların miras hakkına yönelik tartışmaları Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin emsal nitelikteki kararıyla yeni bir boyut kazandı. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin temyiz edilen kararını değerlendiren Yargıtay 14. Hukuk Dairesi, evlatlık ve altsoyunun, evlat edinene kan hısımı gibi mirasçı olacaklarını, evlatlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam edeceğine dikkat çekti. Kararda şöyle denildi: "Evlat edinen ve hısımları, evlatlığa mirasçı olmazlar. 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun 314/2. maddesine göre evlatlık evlat edinene mirasçı olur. Aynı kanunun 500. maddesi hükmüne göre ise evlatlık ve alt soyu sadece evlat edinen yönünden kan hısımı gibi mirasçı olur. Evlat edinenin kendi miras bırakanlarından daha önce ölmesi halinde evlatlığın evlat edinenin miras bırakanlarına mirasçı olacağına ilişkin yasada bir hüküm bulunmamaktadır. Somut olayda; miras bırakan 18.01.2016 tarihinde, miras bırakanın kardeşininse miras bırakandan önce 08.02.2007 tarihinde vefat ettikleri anlaşılmıştır. Miras bırakanın kardeşinden sonra ölmesi nedeni ile evlatlığının miras bırakanın mirasçısı olması yasadaki düzenleme gereği mümkün değildir. O halde mahkemece, miras bırakanın; mirasçılarının yalnızca Itır ve N. olarak belirlenmesi gerekirken miras bırakanın kendisinden önce ölen kardeşinin evlatlığı K.'nin de mirasçı olarak kabul edilerek mirastan pay verilmesi doğru görülmemiş, bu sebeple hükmün bozulması gerekmiştir."

Patlamada bir çocuğu ölen diğer çocuğu ile birlikte yaralanan babaya haciz şoku Haber

Patlamada bir çocuğu ölen diğer çocuğu ile birlikte yaralanan babaya haciz şoku

 Talihsiz baba, kaybettiği manevi tazminat davasında karşı tarafın avukatının talep ettiği 25 bin liralık avukatlık ücreti için maaşına haciz gelince hayatının şokunu yaşadı. Edinilen bilgiye göre, 5 yıl önce Gürsu ilçesinde bir fabrikada buhar kazanı patlaması sonucu , 5 işçi hayatını kaybetmiş, 16 işçi de yaralanmıştı. Bu patlamada hayatını kaybedenlerden biri de 18 yaşındaki Yasin Saraç’tı. Hayatını kaybeden gencin babası Ramazan Saraç, patlamanın ardından fabrikaya maddi ve manevi tazminat davası açtı. 200 bin liralık maddi ve manevi tazminat almaya hak kazandı. Patlamadan sonra fabrika sahibinin malları üzerinden devretmesi üzerine baba bu parayı alamadı. Baba Ramazan Saraç çocuğu Yasir Saraç’ın hayatını kaybettiği patlamayla alakalı fabrikaya küçük çocuğu Tesnim Saraç, (6) için de maddi ve manevi tazminat davası açtı. Küçük çocuğu için açtığı davadan 20 bin lira maddi tazminat kazanan aile bu parayı fabrika sahibinin üzerine mal olmadığı için temin edemedi. Baba Tesnim Saraç için açtığı manevi tazminat davasını ise kaybetti. Bu davayı kaybedince karşı tarafın avukatı faiziyle birlikte 25 bin liralık avukatlık ücretini küçük çocuktan talep etti. Çocuğun varisi babası olduğu için borç babaya kaldı. Durumu olmadığı için bu parayı ödeyemeyen babanın maaşına haciz geldi. Hayatını kaybeden çocuğunun acısıyla yaşayan baba; kazandığı davalardan tazminatlarını alamadığı gibi ayrıca kendisine çıkan avukatlık ücreti sebebiyle ne yapacağını şaşırdı. Başından geçenleri anlatan Ramazan Saraç, "Çocuğum Yasir Saraç 2017 yılında Gürsu ilçesinde gerçekleşen fabrikadaki kazan patlamasından hayatını kaybetti. Ben bu olaydan sonra fabrikaya kendim ve çocuğum adına maddi ve manevi tazminat davası açtım. Kendi adıma açtığım maddi ve manevi tazminat davalarından 200 bin lira kazandım ama patlamadan sonra fabrika sahibi üzerindeki malları devretmesi üzerine parayı hala alamadım. Ayrıca 6 yaşındaki çocuğum Tesnim Saraç için de karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bu davada da maddi olarak 20 bin lira kazandım. Manevi olarak açtığım davayı kaybettim. Bu davayı kaybettiğim için karşı tarafın avukatı avukatlık ücretini çocuğumdan talep etti. 25 bin liralık ödeme çıktı. Bu parayı durumumuz olmadığı için ödeyemedik. Çocuğun velisi ben olduğum için maaşıma haciz geldi. Hem çocuğum patlamada öldü; onun acısını yaşarken paramızı alamadığımız gibi birde başımıza bu haciz çıktı ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım bekliyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.