Hava Durumu

#Yılı

Yeni Marmara Gazetesi - Yılı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yılı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İNEGÖL’DE CUMHURİYETİN 99 YILI COŞKUYLA KUTLANDI Haber

İNEGÖL’DE CUMHURİYETİN 99 YILI COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, İnegöl’de sabah 10.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde bulunan Kaymakamlık Makamında Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban’ın tebrikleri kabulü ile başladı.Vatandaşların bayramını kutladılarTörenler, tebriklerin kabulünün ardından yıkılan Hükümet Konağı yanında Atatürk Bulvarı üzerindeki alanda devam etti. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindirSaygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Arslan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Bugün tarihi şan ve şerefli dolu olan aziz milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu, gözümüzün nuru cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümü. Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, daim olsun, ilelebet olsun. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 99 yıl önce ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir. Cumhuriyet, aziz milletimizin tabiatı ve geleneklerine uygun, yüksek ahlaki değer niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik ve beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şeklidir. Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle; Türk ulusunun yaradılışına en uygun olan yönetim, Cumhuriyettir.'Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibinin gösterisinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Yine günün anlam ve önemine ilişkin öğrencilerin gösterileriyle devam eden kutlamalarda, İnegöl Tarihi Mehter Takımının verdiği mini konser vatandaşlar tarafından alkış aldı. Mehter takımının ardından bando takımı eşliğinde tören geçidiyle 29 Ekim kutlamaları devam etti.

ZAFER’İN 100’ÜNCÜ YILI COŞKU İLE KUTLANDI Haber

ZAFER’İN 100’ÜNCÜ YILI COŞKU İLE KUTLANDI

Osmangazi Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılını Demirtaş Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutladı.Gecede konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, '30 Ağustos, Cumhuriyet’in kuruluş yolunda atılmış en büyük adımlardan biri, Türk tarihindeki büyük bir zaferin adıdır. Bizler de bu şanlı zaferin 100’üncü yılını birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir coşku ile kutluyoruz' dedi.Demirtaş Meydanı’nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mehter takımının gösterisi ile başlayan kutlamalar, Osmangazi Belediyesi folklor ekibinin gösterileriyle devam etti. Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ile Türk Halk Müziği Korosu, seslendirdikleri eserlerle meydanı dolduran vatandaşlara büyük bir coşku yaşattı.Başkan Dündar, Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos zaferini, Demirtaş halkıyla birlikte büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Demirtaş’ın son 10 yılda yaşanan gelişmelerle birlikte Bursa’nın yeni cazibe merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, '10 yıl öncesinin Demirtaş’ı ile bugünkü Demirtaş arasında çok büyük fark var. Göreve geldiğimizde Demirtaş’ta 18 bin nüfus vardı. Bugün sadece Sakarya Mahallemizde 20 bin nüfus yaşıyor. 80 binden fazla nüfusa sahip olan Demirtaş’a kazandırdığımız meydanımızda bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100’üncü yılını birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir coşku ile kutluyoruz' dedi.Konuşmasında Demirtaşlılara müjdeler veren Başkan Dündar, 'Sakarya Mahallemizde imar yolu açma çalışmalarımız devam ederken, önümüzdeki hafta, Sakarya Mahallemizdeki yolların asfalt kaplamasına başlıyoruz. Buradan yeni bir müjdeyi de Demirtaşlılarla paylaşmak istiyorum. Nüfus Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırdık. Önümüzdeki günlerde Demirtaş Kültür Merkezi’mize Osmangazi Nüfus Müdürlüğü Nüfus Şefliğini açıyoruz. Vatandaşlarımız nüfus işlemlerini daha kolay ve yerinden halletme imkanına kavuşacak. Demirtaş’ımıza hayırlı olsun. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun' diye konuştu.Zafer Bayramı kutlamaları, gecenin sonunda düzenlenen havai fişek gösterileri ile sona erdi.

KOZA HAN’DA KAHVENİN HATIRI 40 YILI DA AŞTI Haber

KOZA HAN’DA KAHVENİN HATIRI 40 YILI DA AŞTI

Bursa’yı gastronomi turizminde de öne çıkarmak amacıyla Türk Mutfağı Haftası’nı birbirinden farklı etkinliklerle geçiren Büyükşehir Belediyesi, etkinlikler çerçevesinde ipeğin zarafetini kahvenin lezzeti ile buluşturdu. Yaklaşık 6 asır önce 2. Bayezid tarafından yaptırılan, Osmanlı döneminde ipek ticaretinin merkezi olan Koza Han da etkinlik çerçevesinde kapılarını Bursalılara açtı. Normalde geceleri kapalı olan Koza Han’ın tarihi atmosferine geç saatlerde eşlik etme imkanı bulan vatandaşlar, kahvelerini yudumladı, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü saz sanatçıları eşliğinde Ayaz Toprak’ın seslendirdiği türkülerle keyifli bir akşam geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan da vatandaşların tarihi mekandaki kahve sohbetine ortak oldu. Bursa’nın adeta kalbinin attığı tarihi Koza Han’da vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkanvekili Yıldız, “Anadolu’da ‘Kahve bahane, sohbet şahane’ derler. ‘Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var’ derler. Ancak maalesef bugün yabancı hayranlığının had safhaya çıktığı, yabancı markalara, gıdalara özenildiği bir durumu yaşıyoruz. Oysa dünyanın en güzel yemekleri ülkemizde, dünyanın en güzel, en çalışkan insanları ülkemizde. Bu nedenle değerlerimize sahip çıkmalıyız. Gelenek, görenek ve adetlerimize, tarihimize sahip çıkmalıyız” dedi. Etkinlikte, bir dönem ipek ticaretinin merkezi olan Koza Han’da o günlerle ilgili bir de nostalji yaşatıldı. Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ekipleri tarafından geleneksel yöntemlerle kozadan ipek iplik oluşturulması, uygulamalı olarak gösterildi. Büyükşehir Belediyesi turizm rehberleri de hem Bursa’nın hem de Koza Han’ın tarihi hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.