Hava Durumu

Güne zinde başlama ipuçları

Güne nasıl başlanıldığı bütün günü etkileyen bir durumdur bu nedenle de güne zinde başlamak günün devamı için oldukça önemlidir. Güne zinde başlamak için birkaç ipucu bulunmaktadır. Bu ipuçları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2021 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2021 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Güne zinde başlama ipuçları

1-         Su içmek; Güne bir bardak su içerek başlamak, vücudun günü geri kalanı için hidrate olmasını destekler. Aynı zamanda su içerek güne başlamak gece uyku esnasında sıvı kaybının tolere edebilmek için de oldukça faydalıdır. Güne su içerek başlamak güne sersem bir şekilde başlamanın önüne geçer. Düzenli su içmek ve vücudun ihtiyacı kadar su içmek organları uyarır ve sabah daha canlı uyanmaya yardımcı olur. Sabahları ılık su ya da limonlu su tüketilebilir.

2-         Yoga/ sabah egzersizleri; Sabahları esneme egzersizleri yapmak, kasların ısınmasına ve vücuttaki kan dolaşımının hızlanmasına destek  olur. Sabah egzersizleri ya da yoga yaparak sabahları canlı ve enerjik olmaya destek olur. Esneme için basitçe baş, kol, bacaklar hareket ettirebilir. Sabahları 5 dakika yoga hareketleri yapmak ise vücuttaki tüm kas gruplarını çalıştırır ve güne zinde başlanmasına yardımcı olur. Sabah yürüyüş yapmak, zıplamak kalp atışını arttırdığı gibi nefes alış hızını da arttırdığı için gün içinde enerjik ve dinamik olmayı destekler.

3-         Derin bir nefes; Derin nefes alıp vermek gece uykuya geçişi kolaylaştırdığı gibi sabah güne nefes egzersizleriyle başlamak da kandaki oksijen miktarını arttırdığı için gün içinde zinde olmayı destekler.

4-         Yataktan erken çıkmak; Sabah alarm çaldığında erteleme butonuna basarak birkaç dakika daha uyumak çoğu insanın yaptığı davranıştır. Bu durum kişinin güne zinde başlamasını engeller. Uyandıktan sonra tekrar uyumak vücudu dinlendirmez aksine vücudu yorar. İlk alarm çaldığında hemen yataktan kalkmak günün devamı için oldukça önemlidir. Sabahları alarmı ertelememek için saati ya da telefonu başucuna koymayı değil de yataktan yürüyerek erişebilecek yere koymayı tercih edebilirsiniz. İlk alarm sesiyle uyanmak hem vücut için hem de güne zinde başlamak için ve günün devamında enerjik olmak için oldukça yararlıdır.

5-         Sabah duşu; Soğuk duş almak, vücudun daha iç kısımlarında yer alan kan damarlarının genişlemesine yardımcı olarak kalp hızını ve kan akışını hızlandırır. böylece sabah uykusu çabuk açılır ve kişiye bir canlılık gelir. Soğuk duş almayı tercih etmeyen kişiler yüzünü soğuk su ile yıkamayı tercih edebilirler. 

6-         Besleyici kahvaltı; Kahvaltı, vücuda enerji verme bakımından en önemli öğündür.  Ancak, ağır bir kahvaltı yapmak vücutta ağırlığa neden olabilir. Ağır kahvaltı sonrasında sindirim sistemi zorlandığı için vücut ağır ve durağan bir hale bürünebilir. Yumurta, sebze, meyve içeren hafif ve sağlıklı kahvaltılar güne başlamak için tercih edilebilir.

7-         Multivitamin kullanmak; B ve C vitaminleri gibi vitaminlerin gün içinde vücuda alınması için en uygun zaman dilimi sabahtır. Sabahları dinç uyanmak için FortimMultiyitercih edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.