Hava Durumu

İYİ Parti Kurucularından Koray Aydın İstifa Etti: "Saray'daki Görüşme Bardağı Taşıran Son Damla Oldu!"

İYİ Parti'nin kurucularından ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 18:16
Kaynak: HANDAN EFE
İYİ Parti Kurucularından Koray Aydın İstifa Etti: "Saray'daki Görüşme Bardağı Taşıran Son Damla Oldu!"

Koray Aydın'ın Açıklamaları

Sosyal medya platformu X'ten (eski Twitter) yaptığı açıklamada Aydın, uzun istişareler sonucunda İYİ Parti'den üzülerek istifa ettiğini belirtti. "İYİ Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İYİ Parti'den üzülerek istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Aydın, İYİ Parti’nin mevcut Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na ve yönetimine başarılar dileyerek, partinin son dönemde yaşadığı gerilemeye dikkat çekti. "İYİ Parti, bugün itibariyle 2023 yılı başındaki 617 bin 513 üyesinin üçte birini, 2023 genel seçimlerinde aldığı oyun da yarıdan çoğunu 2024 yerel seçimlerinde ne yazık ki kaybetti" dedi.

Partinin İç Durumu ve Geleceği

Koray Aydın, partide yaşanan erime ve gerileme sürecinin Meral Akşener’in sevk ve idaresinde gerçekleştiğini belirtti. Hatalı stratejilere ve kurultay sonrası yönetim anlayışında bir değişiklik göremediğine vurgu yaptı. Bayramda Dervişoğlu ile Akşener’in bir araya gelmesinden sonra kararını netleştirdiğini ifade eden Aydın, partideki muhalefetin ayrılmış göründüğünü belirtti.

Koray Aydın’ın bir süre bağımsız kalmayı planladığı ve şu anda herhangi bir parti ile teması olmadığı bildirildi. Ayrıca, beraberinde 14 kişinin daha ayrılacağı iddialarının şu ana kadar karşılık bulmadığı belirtildi. Aydın, "Ben bağımsız kalacağım" sözünü istifa metnine de ekledi.

Kaynak: HANDAN EFE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.