Hava Durumu

Eris Virüsü Bu Şehri Paniğe Sürükledi!

Zonguldak Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gözlerini yeni açan bir bebekte Eris varyantı tespit edildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2023 12:56
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Eris Virüsü Bu Şehri Paniğe Sürükledi!

HABER / İSMAİL KEMAL KEMANKAŞ

Zonguldak’ta yer alan Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gözlerini yeni açan bir bebekte Eris varyantı tespit edildiği öğrenildi.

Zonguldak’ta yer alan Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde dünyaya gelen bir bebekte Eris varyantının belirtilerine rastlandı. Daha sonra bebeğe hemen PCR testi yapıldı ve bebekte eris varyantının varlığı doğrulanmış oldu. Minik bebek hemen tedavi altına alınarak, tedavisinin başlatıldığı belirtildi.

Eris varyantı nedir?

Bu hastalığın bilimden adı EG.5.1 olan Eris virüsü veya Eris varyantı, covid virüsü varyantlarından omicron varyantının mutasyona uğramış, daha çok bulaşıcı özelliğine sahip olan alt bir türü olarak bilinmektedir. Korana virüsünün Eris varyantı Dünya Sağlık Örgütü tarafınca “ gözlem altına alınarak izlenmesi gereken varyant” olarak tanımlanmaktadır.

Eris varyantının belirtileri nelerdir? Eris Virüsünün Belirtileri;

Eris Varyantı belirtileri ateş, tat-duyu kaybı, öksürük, burun akıntısı gibi üst solunum yolu hastalıkları şikayetleri ile benzer özellikler gösterir.

Söz konusu olan bu varyantının dünya çapında yayılma hızı ve rastlanma sıklığı artış gösterse de endişe edilecek herhangi bir durum söz konusu değil fakat tedbir alınmasında fayda var.

Covid virüsü ile benzer belirtiler gösteren Eris varyantında rastlanan belirtiler sıklıkla baş ağrısına, nefes darlığı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı ya da buru tıkanıklığı ve vücut ağrısı olarak belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.