Hava Durumu

Kilo verdiren en etkili besin buymuş!

Sağlıklı bir kiloyu korumanın temel faktörü, sağlıklı metabolizmaya sahip olmaktır. Bu yüzden ne yediğiniz konusunda bilinçli olmak çok önemli. Metabolizmanızı hızlandırmaya ve dolayısıyla daha fazla kilo vermenize yardımcı olabilecek en etkili besinleri sıraladık.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 11:40
Kaynak: İHA
Kilo verdiren en etkili besin buymuş!

Deniz yosunu
Deniz yosununda bulunan iyot, tiroit hormonunun düzgün çalışması ve tiroit bezi için gereklidir. Tiroit bezi, başta metabolizmanın düzenlenmesi olmak üzere birçok yönden önemlidir. 

Deniz yosunundaki metabolizmanın artmasına yardımcı olabilecek bir başka bileşen, yakılan kaloriyi artıran fukoksantindir.

Kakao
Uzmanlar kakaonun metabolizmayı hızlandırdığını söylüyor. Araştırmalara göre kakao, yağın enerjiye dönüştürülmesi için vücudu uyarıyor.

Kakao ayrıca vücut tarafından tüketilen kalori miktarını azaltmaya da yardımcı olabilir.

Zencefil
Zencefil kilo vermede pek çok açıdan faydalıdır. Zencefildeki şogaol adı verilen bileşiklerin iltihabı azaltma kabiliyetine sahip olduğu bilinmektedir.

Baklagiller
Mercimek, soya fasulyesi ve nohut gibi besinlerden oluşan bu bitki ailesi, protein bakımından çok zengindir. Bu da onları metabolizmayı hızlandırmak için harika bir seçenek haline getirir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.