Hava Durumu

BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA!

Bakan Şimşek, yatırımcıların ilgisi olduğunu söyleyerek, “ son zamanlarda bir miktar fon akışı sağlandı. Zamanla bu durumun artmasını bekliyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 11:30
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
BAKAN ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA!

HABER / FATMA ÖZTÜRK

 Daha öncesinde maliye politikası için gerekli önlemleri aldık. Sırada para politikası için alınan önlemlerin devreye girmesi var. Şuan almış olduğumuz tedbirler bundan aylar sonrası için sonuç almamıza olanak sağlayacak. Yatırımcılar için para politikasına geçilecek ve olması gereken yapıldı” dedi.

Bakan Şimşek Bilgi Verdi!

Bakan Şimşek, Londra’da bulunduğu durumlar hakkında bilgi verirken, Türkiye için ilgilinin yoğun olduğu ve yatırımcılar ile 100 üzeri temasta bulunduğunu açıkladı. Potansiyel olarak Türkiye’yi örnek gösteren bakan Şimşek “ çok büyük bir piyasaya sahip ve potansiyel seviyesi güçlü olan bir ekonomi. Bu sebeple ilgi çok yoğun. Bu nedenden dolayı bir çok yatırımcının uzaklaştığı bir piyasa. Çok ciddi bir şekilde algıda değişiklik söz konusu” dedi.

Canlı yayında gelen sorulara Bakan Şimşek cevap verdi. “ Yapılan programlarda temel hedef sürdürülebilir yüksek büyüme oranı olduğunu ve istenilen hedefe ulaşmak için tek haneli enflasyon, maliye politikası, kur koruma ve rezerv birikimi gibi birbiri ile bağlantılı çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

“Adımlarımızı çok güçlü bir şekilde attık “

Bakan Mehmet Şimşek,  dijital, yapısal ve yeşil dönüşümleri çok güzel bir fırsat olduğundan bahsetti. “ Yatırımcıların ve her kesimin aşırı ilgisi var. Bu sebeple son zamanlarda fon akışı sağlandı. Daha da yoğunluk olmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.