Hava Durumu

İnce, Perinçek, Oğan ve Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvurdu

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. Perinçek'in ardından ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de YSK'ye cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu. Cumhur İttifakı'na katılmayacakları açıklamasında bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da açıklamanın ardından YSK'ye giderek resmi başvurusunu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
İnce, Perinçek, Oğan ve Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvurdu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvurdu.

Perinçek, "Seçim ikinci tura kalırsa Doğu Perinçek ikinci tura kalacak. İkinci turda biz olacağız" açıklamasında bulundu.

Sinan Oğan, adaylık gerekçesine dair, "Türkiye'nin HDP ile HÜDA Par arasına sıkıştırılmasına Türk milliyetçileri olarak razı olamazdık. Türkiye'de deprem değil liyakatsizlik öldürüyor. Liyakatsiz kadrolar almış başını gitmiş. Ekonomisi olması gerekenden uzak. Türk milliyetçileri olarak 'bu yarışta varız' dedik" diye konuştu.

İnce, "Altılı masa bu itirazı yapamıyor. Anayasaya aykırı ama biz kabul ediyoruz diyorlar. Biz ilkeli insanlarız, günü geldiğinde itirazımızı YSK'ya yapacağız" diye konuştu.

Erbakanda YSK'ya giderek cumhurbaşkanı adaylığı için başvurusunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.