Hava Durumu

Menfaat kavganızda kaybeden Kestel olmasın

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2024 17:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 23:34

Şüphesiz partilerine ve de yönetimlerine en çok zarar verenler hemşericilik nüfusunu kullanarak siyaseti meslek haline getirenlerdir.
Özellikle AK Parti'de.
Öyle değil mi?
Nitekim mahallesinden muhtar dahi seçilemeyecek pek çok isim, iktidar partisinin lideri Recep Tayyip Erdoğan'a halkın güveni ve de sevgisi sayesinde meclis üyesi, belediye başkanı, ilçe başkanı hatta milletvekili olmuşlardır.
Örnekleri günümüzde mevcut!
Öyle ya, aday gösterilmesi kerametini kendisinde olduğunu zannedenlere bu gerçeği birileri hatırlatmalı.
Aksi takdirde iş sandığa kaldığında telafisi mümkün olmayabilir.

Tüm bunları neden aktardığıma gelecek olursak.
Bursa siyasetinde son yıllarda karşılaşılmamış ilginç gelişmeler Kestel'de yaşanıyor.
20 yıldır hem yerel de hem de genel seçimlerde Kestel'de iktidar olan AK Parti Teşkilatı bünyesinde olmasıdır.
Gelinen noktanın her ne kadar Önder Tanır'ın yeniden aday gösterilmeyip partisinden istifa etmesi olarak öne çıksa da, aslında gerçekler 2.5 yıl öncesine dayanıyor.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'ın il başkanı olurken, yönetimine Ferhat Erol'u almasına Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır bazı gerekçeler öne sürerek karşı çıkmış, sürecin bu güne kadar gelmesinin fitilini ateşleyen sebep olmuştur.
Nitekim Başkan Tanır'ın bazı ortamlarda Ferhat Erol'a tepkisinin gerekçelerini dillendirmekle yetinip kamuoyuna açıklamadığı için söylemleri iddiadan öte gidememiştir.
Bunlar yaşandığı dönemde Sinan Aktaş'ın  başkanlığını yaptığı ilçe yönetiminde  yaşanan istifalar üzerine il başkanlığınca, AK Parti Kestel İlçe Yönetimi görevden alınmış yerine Nesri Demir'ın başkanlığında oluşturulan bugünkü mevcut ilçe yönetimi atanmıştır.
Böylece Başkan Tanır ile ilçe teşkilatı arasında başgösteren anlaşmazlık her geçen gün artmıştır.
Ta ki, Önder Tanır'ın yeniden aday gösterilmemesi için ilçe yönetiminin net tavrı sonuç vermiş ve Ferhat Erol ismi aday olarak açıklanmıştır.

Ardından ismi aday olarak açıklanmaması üzerine ilk olarak Belediye Başkanı Önder Tanır ardından da meclis üyeleri Samet Sönmez, Hasan Aras ve Serkan Güler partilerinden istifa ettiler. Bu durumda Kestel Belediye Meclisi'nde 20 yıldır iktidar pozisyonunda olan AK Parti, ilk kez muhalefete düşmüş oldu.

Kestel'de siyaseten yaşananların henüz dumanı tüterken bu kez dün yapılan Kestel Belediye Meclisi'nde AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve bir bağımsız üyeden oluşan meclisin bu güne kadar görülmemiş ego tatmini tavırları hiç şık olmamıştır.

Mecliste, Kestel halkının değil de meclis üyelerinin kendi siyasi istiraslarını düşünerek hareket etmeleri siyasetin ilçede ne kadar çirkinleştiğini göstermiştir.

Hal böyle olunca da beş gündem maddesiyle toplanan belediye meclisindeki kararlar AK Parti ve MHP'nin red oyuna karşın CHP, İYİ Parti ve bir bağımsız üyeden oluşan muhalefetin evet oy kullanmasıyla çoğu karar da 13'e 13 eşitlik oluştu.
Bu durumda meclisi yöneten belediye başkanının oyunun sonucu belirleyeceği oylamalarda Önder Tanır, tercihini eski partisinin kararının aksine muhalefetten yana tavır sergilemiştir.
Belediye Başkanı Tanır, meclis toplantısının kapanışını yaptıktan sonra meclis üyelerinden Fatiha Duası okumalarını istemesi açıkçası bu güne kadar karşılaşılmış bir durum değildi.
Velhasıl doğru ya da yanlış duyduğu, bildiği kadarıyla yetinen Kestel halkı tüm bu olup bitenlerden son derece rahatsız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.