Hava Durumu

Başkan Aktaş, Bakan Kurum’dan “Katı Atık Bedellerinin” kaldırılmasını istedi “BURSA’YA MÜJDE”

Ersel PEKER/ÖZEL HABER

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Başkan Aktaş, Bakan Kurum’dan “Katı Atık Bedellerinin” kaldırılmasını istedi “BURSA’YA MÜJDE”

Bursa kamuoyunda uzun süredir tepkilere neden olan BUSKİ su faturalarının yüksek olması, Başkan Aktaş’ı harekete geçirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Aktaş, bu konuda bir düzenlenme yapılmasını istedi.

 

AKTAŞ, BAKAN KURUM İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile paylaştı. Başkan Aktaş, Bakan Kurum’dan “Katı Atık Tpl. Bdl” kaldırılmasını istedi. Bakan Kurum, BUSKİ su faturalarına eklenerek 1 milyon 389 bin 538 aboneye gönderilen atık su bedellerinin bundan sonra faturalarda yer almayacağı yönünde bir çalışma yapacaklarını aktardı.

 

“BİZE HAKSIZLIK EDİYORLAR”

Su faturalarındaki yüksek miktarların su bedeliyle örtüşmediğini, faturada yer alan ek bedel kalemlerinin toplamıyla ortaya çıkan rakam su tüketim bedeliymiş gibi BUSKİ’ye mal edilmesini kabul etmediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bize haksızlık ediyorlar. Herkes faturadaki dönem borç tutarı miktarını dikkate alarak su bedelinin bu rakamla eş değer olduğunu zannediyorlar. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak burada yaptığımız tek iş katı atık bedelinin tahsilâtını yapmak” dedi.

“İLÇE BELEDİYELERİ RAKAM BELİRLİYOR”

Başkan Aktaş, “Katı atık bedellerinin faturada yer alma işleyişi; tamamen 17 ilçe belediyesinin belirlediği rakamları, BUSKİ’ye gönderip daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek belirtilen miktarda yansıyor. İlçe belediyeleri arasında katı su bedelini mesken ve iş yeri tarifesini en yüksek miktar talep eden ise Nilüfer Belediyesi’dir. Türkiye’de 30 büyükşehir belediyesi içinde İstanbul ve Ankara dışında Bursa’nın içinde bulunduğu 11 belediyede katı atık bedeli alınıyor” ifadelerini kullandı.

“NETİCEYİ BEKLİYORUZ”     

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Aktaş, bu konuda bir düzenlenme yapılmasını istedi. Başkan Aktaş, “Bakanlık nezdinde yapılacak çalışmanın ardından önümüzdeki dönemlerde su faturalarındaki atık bedeli kalemi yer almayacak. Bu önemli gelişme neticelendiğinde Bursa’daki pahalı su tartışmaları sona erecektir” şeklinde konuştu.   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.