Hava Durumu

“SEL MAĞDURU KÖYLÜLERE MHP’DEN YARDIM ELİ”

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2020 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2020 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
“SEL MAĞDURU KÖYLÜLERE MHP’DEN YARDIM ELİ”

ÖZEL HABER / Batuhan Ersek

Kestel’de yaşanan sel faciası sonrası yaşanan çekici krizine Milliyetçi Hareket Partisi el attı. MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın devreye girmesi ile çekici faturaları iptal edildi.

Kestel’de yaşanan sel faciası sonrası köylüler bir de ‘çekici faturası faciası’ yaşamıştı. Yaşanan felaket sonrasında araçları çekilen vatandaşlara çekici ücreti olarak yüksek fiyatta fatura gönderilmesinin ardından mağdur olan vatandaşlar çekiciyi kendilerinin çağırmaması ve çok yüksek fiyatta fatura kesilerek bu ücretlerin talep edilmesine isyan etmişti. Yeni Marmara Gazetesi köylülerin bu isyanını manşetine taşıyarak mağdur köylülerin sesinin duyulmasını sağlamıştı. MHP Kestel İlçe Başkanı Tarkan Toraman ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Eraslan vatandaşların mağduriyetini köylere giderek öğrenmiş konunun düzeltilmesi için devreye gireceklerini belirtmişlerdi. MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın devreye girmesi ile çekici faturaları iptal edildi. İlgili kurumlar ile diyaloga giren Kalkancı olumlu sonuç aldı. Çekicilere para ödeyen mağdur köylülerin ise verdikleri çekici paraları geriye iade edilecek.

MAĞDUR VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bin 700 lira çekici ücreti ödeyen bir vatandaş ‘’Ben çağırmadım, kim çağırdı onu bilmiyorum. Bize otoparkta jandarma rapor tutacak dendi. Sonra araçlarınızı alabilirsiniz dediler. Bin 700 lira fatura ödedik. Bu köyde en hasarlı ev bizim. Ayakkabılar telefonlar hepsi gitti. Babamın emekli maaşını çektim ona yatırdım. Ev zaten komple gitti. Biz şimdi ne yiyeceğiz, ne içeceğiz? Çekici arkadaş jandarma rapor tutacak, ayarlandı hepsi dedi. Olay dün çıktı meydana. Araçları çekeceğiz dediler, babam bir gitti, şok oldu. Aracı tamirciye çektik. Traktörü de servise bıraktık. Bize yardım etmeyecekler de ne zaman yardım edecekler? Tamam, zor koşulda arkadaş gelerek görevini yaptı ama bin 700 lira ne demek? Bize jandarma bu işle ilgileniyor dedi. Biz belediyenin vinçleri zannettik. Onun parasını da bizden aldılar. Babamın emekli maaşı da gitti.’’ şeklinde konuşurken 826 lira fatura ödeyen bir başka vatandaş ‘’Bu fiyat bence uygun değil. Çok kısa süre durdu ve çok araç götürdüler. Yani bu kadar aracın otoparkta, böyle bir ücret ödenmesi bence doğru değil. Devlet yetkililerinin bundan haberinin olup olmadığını bilmiyoruz” ifadelerini kullanmışlardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.