Hava Durumu

MUSTAFA BOZBEY ÇOK SERT ÇIKTI!

CHP Bursa Nilüfer İlçe kongresinde CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 3 dakikalık konuşma süresine itiraz etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2020 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
MUSTAFA BOZBEY ÇOK SERT ÇIKTI!

CHP Nilüfer İlçe kongresinde "konuşma süresi" tartışması yaşandı. Kongrede konuşma süreleri yapılan oylamayla 3 dakika olarak belirlendi. Kürsüye çıkan isimler konuşmalarını kısa tutarken, Mustafa Bozbey'den süre itirazı geldi. Bozbey, kürsüye çıktığında Divan Başkanı Aytuğ Atıcı'ya sürenin yetmeyeceğini söyledi. Atıcı ise "Biz sizin elinizden mikrofon alma nezaketsizliği yapamayız, ama süre oylandı, takdir sizin" yanıtını verdi. Mustafa Bozbey ise anlatacak çok şeyi olduğunu, ancak Divan izin vermediği için konuşma metnini basınla paylaşacağını söyledi. Heyecanlı geçen kongrede delegelerin verdiği oyla seçimin blok listeyle yapılması kabul edildi. Mevcut başkan Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün'ün yarıştığı kongrede heyecan fırtınası yaşanıyor. Kongrenin divan başkanlığını CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem; "Neredeyse 100 yılın en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıyayız bir taraftan işsizlik almış başını gidiyor, bunun yanında dış politikada Türkiye'nin durumu gözler önünde her an bir savaş ortamına girebiliriz maalesef mevcut iktidarın şu anki başarısızlığı bizi bu duruma itiyor, konuşmamız gereken en önemli konular bunlar. Biz iktidara yürüyoruz, nasıl başarılı olacağımızı bu kürsüden paylaşmalıyız. Nilüfer çok önemli, 20 yıldır insan öncelikli olarak çıktığımız yolda aynı şekilde devam ediyoruz, çalışmalarımız siyasete de yansıdı, Nilüfer'de örgütsel çalışma geleneğimiz var bundan sonraki çalışmalarda da bu politika devam edecek" dedi.

CHP'nin Yıldırım Belediye Başkan Adayı Özgür Erdursun; "CHP, dar gelirliyle bir türlü bağ kuramıyor aslında bizim partimiz halk partisi ama ekonomik olarak zorda olan kesim bize oy vermiyor çünkü biz bu kişilerin sorunlarını kalbimizde hissedemiyoruz, sokaklarda, meydanlarda onların yanında değiliz. Biz bu kişilere sanki yukardan bakıyor gibi gözüküyoruz. Biz bu kişilerin yanına gidip oy isteyeceğiz ama bu kişilerin sorunlarını dile getirmezsek onlardan oy isteyemeyiz" açıklamasını yaptı.

'BAZI KONGRELERDE YOK SAYILDIK'

"Divan Başkanımızın söylediklerinin altına imzamı atarım. Reforma bir de ölçümleme ilave etmemiz lazım. Yani başarısız olanı cezalandıracaksınız, başarılı olanı da ödüllendireceksiniz. Bu sistemin de olması lazım. Bir süredir yaşanan olumsuzluklardan dolayı partimizin ilçe kongrelerine katılmıyorum. Sebeplerini çok iyi biliyorsunuz. Bazılarında yok sayıldık, ismim dahi anons edilmedi. Bazılarında söz istedim, bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak söz verilmedi. Bunları gerekirse basın yoluyla da herkesle paylaşacağım. Bu benim sorumluluğum. Bu benim bir yıldır yaşadıklarımın ifadeleri, doğru olanlar. Bunlar sizlerin önünde, sizlerle birlikte yaşandı. Kimse bunlara yalan ya da yanlış diyemez. Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yok sayılmak, söz verilmemek... Evet o kongrelerde söz hakkım yok, ama bir teşekkür etme hakkım yok mu? Ama bugün hamdolsun ki bugün Nilüfer'de, geçen dönem Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptığım için tüzüğe göre söz hakkım var ve konuşuyorum. Evet tüzüğe göre söz hakkım var, bunu engelleyemezler artık. Nilüfer'de 20 yıl hizmet ettik. Evet 20 yıl Nilüfer'de seçim akşamları sizlerin sevinç gözyaşlarınızı görmek Allah'a şükür bize nasip oldu. Nilüfer'de insan öncelikli hizmet ettk, kimseyi ötekileştirmedik. İnsana insan gibi baktık. Onun için Nilüfer örnek olmuştur.

'YALAN DOLAN İFTİRA İNSANA YAKIŞMAZ'

CHP Mustafakemalpaşa kongresinde yaşananlara tepki gösteren Bozbey, "Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa'da 200 bin lira para dağıtmış, 2 gün kalmış yalanını çıkardılar. Bunların hepsi ahlaksızdır. Söyleyen de ahlaksızdır, söyleten de ahlaksızdır. Bunlar CHP'li olamazlar. Bunu bir genel merkez yöneticimiz genel merkeze gidip sanki bu para dağıtımı doğruymuş gibi ballandıra ballandıra anlatabiliyor. Arkadaşlar nasıl bir partiyiz biz? Nasıl bir anlayıştayız? Olmayan bir şeyi, yalanı, iftirayı... Yazıktır, günahtır ya. Bir insanı eleştirebilirsiniz, ama iftirayla, yalanlarla, dolanlarla... Gerçekten bir insana yakışmaz. (...) Bazıları, yine bizim Bursa'daki yöneticilerimiz, benim CHP'li olmadığımı, faşist olduğumu sağda solda anlatıyorlar. Ben Cumhuriyetçiyim, ben milliyetçiyim, ben halkçıyım, ben devletçiyim, ben laikim, ben devrimciyim, ben haktan hukuktan adaletten yanayım, ben insan haklarından, çevre haklarından, çocuk haklarından yanayım, ben ötekileştirmeyen bir insanım, insanı insan gibi gören bir insanım, ben CHP'liyim." dedi.

'HEPSİNİN AMACI MUSTAFA BOZBEY'DEN İNTİKAM ALMAK'

"Bir bakıyorum bir adayımızın arkasında 8 bilinmeyenli bir denklem. Tümü Mustafa Bozbey'den intikam almak için birleşmişler bir araya gelmişler. Nedir bu Mustafa Bozbey? Allah aşkına ne yapmış. Partinin 20 yıl bayrağını taşımış, bayrağı hep göndere taşımış. Nilüfer'de yüzde 62 oy, Büyükşehir'de yüzde 63 oy almışız Nilüfer'de. Yüzde 24 olan genel oyları yüzde 41'e kadar çıkartmış. 8 bilinmeyenli denkleme dikkat edin. Hepsi bunların meclis üyesi adayı olamamışlar başkan adayı olamamışlar. Hepsinin amacı Mustafa Bozbey'den intikam almak. Ne yalanlar, ne iftiralar... Hepsini açıklayacağım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.