Hava Durumu

Balık fiyatları artıyor!

2023 yıllı balık fiyatında artış yaşandı! Balıkçıların bekledikleri ilgi vatandaşlar tarafından gösterilmedi!

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 13:05
Kaynak: NURCAN ŞENER
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
Balık fiyatları artıyor!

Balık Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Zonguldak’ta balık tezgahlarında ki fiyatlar kimseyi memnun etmedi. Mezgit 150 TL iken hamsinin satış fiyatı ise 100 TL oldu. Bu durum karşısında vatandaşların yüzü hiç gülmedi. Balık tezgahlarında beklenilen ilgi yaşanmadı.

Denizden yeteri miktarda balık tutulmadığı için Zonguldak balık tezgahlarındaki balıkların fiyatları cep yaktı. Mezgit 150 TL hamsi ise 100 TL fiyatlara satıldı. Balık fiyatlarının aşırı derecede yüksek olması sebebi ile balık sevenler tezgahlara yeterince ilgi göstermedi.

Esnaftan açıklama geldi!

Esnaflar durumu şu şekilde açıkladı;

“ Bu yıl çok fazla balık avlanmadı. Palamut beklenilen miktarın altında tutuldu. 22-23 derece sıcak olması sebebi ile balıklar hala ortada yok. Balık tutmak için denize çıkmak istemeyen gırgırlar oluyor. Sebebi ise mazotun çok yüksek fiyatlara satılıyor olması. Denize çıkamayan gırgırlar sebebi ile balıklar da çok az tutulmuş oluyor. Az miktarda olan balık ise çok değerli oluyor. Toplanmış olan bir kasa balığın toplam fiyatı 1.000 TL. Bu sebeple mezgit 150, hamsi ise 100 TL ile satışa sunulmak zorunda kalınıyor. Balıklarda bir bolluk söz konusu değil. Balıkçı olan kardeşlerimiz balığa çıkıp çok sayıda balık yakalarlarsa anca o zaman tezgahlarda bol bol balık görebiliriz. Bu sayede balık fiyatlarında da düşüş yaşanabilir. Şuan hamsi için 80 ila 100 TL demek bizleri de vatandaşa karşı utandırıyor” dediler.

HABER:NURCAN ŞENER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.