Hava Durumu

ASELSAN AZERBAYCAN’DA!

Azerbaycan’da ASELSAN ürünleri tanıtıldı...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 11:52
Kaynak: Seçiniz
https://www.yenimarmaragazetesi.com/
ASELSAN AZERBAYCAN’DA!

HABER / NURCAN ŞENER

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’de yapılan “ IAC (74. Uluslararası Uzay Kongresi)” fuarda, ürünlerini ve hizmetlerinin tanıtımını yapan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yaman, 30 senedir ASELSAN firması olarak burada yer aldıklarını ve bu sürecin 25 senesinde ise ASELSAN Bakü adlı firma ile faaliyet sürdürdüklerini dile getirdi.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) tarafından organize edilen ve Türkiye Uzay Ajansının ( TUA) da sponsorluğunu üstlendiği “ 74. Uluslararası Uzay Konferansa (IAC)” hala devam etmektedir. Söz konusu olan kongre kapsamında düzenlenen fuarda, Ülkemizin ek büyük ve kapsamlı savuma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN’da verdikleri hizmetleri ve ürettikleri ürünleri tanıtmak için yer almaktadır.

ASELSAN

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’de yapılan “ IAC (74. Uluslararası Uzay Kongresi)” fuarda, ürünlerini ve hizmetlerinin tanıtımını yapan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yaman, 30 senedir ASELSAN firması olarak varlıklarının olduğunu ve bu sürecin 25 senesinde ise ASELSAN Bakü adlı firma ile faaliyet sürdürdüklerini dile getirdi ve Mustafa Yaman, “ Ülkemizde biz ne kullanıyorsak Azerbaycan da o ürünü kullansın istiyoruz. Azerbaycan da özelliklede savunma, haberleşme ve elektronik alanlardaki pek çok sistemimizi yoğun olarak kullanıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Uzay Ajansının önderliğinde kurulan Türkiye standında ASELSAN olarak yer aldıklarını söyleyen Mustafa Yaman, hem fuarda hem de kongrede ilginin yoğun olduğunu söyledi.


#aselsan #savunma sanayi #türkiye #bakü #azerbaycan #silah sanayii #TUA #uzay ajansı #Mustafa Yaman #haberleşme #san dakika #gündem #haber #haberler #azerbaycan türkiye #azerbaycan haberleri #gazete

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.