Hava Durumu

Türk kargo gemisi mayına çarptı

Karadeniz'de Ukrayna ve Rusya'nın döşediği mayınlar ticari gemileri de tehdit ediyor. Reuters haber ajansı Türkiye bandıralı bir kargo gemisinin dün Karadeniz'de Romanya açıklarında bir mayına çarptığını ve hafif hasar aldığını duyurdu. Olayda mürettebat arasından ölen ya da yaralanan olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 12:42
Kaynak: İHA
Türk kargo gemisi mayına çarptı

Reuters'a bilgi veren İngiliz deniz güvenlik şirketi Ambrey, Türkiye bandıralı kargo gemisinin Romanya'da Sulina'nın 11 deniz mili (yaklaşık 20 kilometre) kuzeyinde, Sulina Kanalı girişinin yakınında bir deniz mayınına çarptığını söyledi.

"Gemide yaklaşık TSİ 00:20'de bir patlama yaşandığı bildirildi. Gemi, hasarı değerlendirmek üzere kısa bir süreliğine demir attı. Yaklaşık 3 saat sonra seyrine devam etti" açıklamasında bulunan Ambrey, herhangi bir can kaybı rapor edilmediğini de sözlerine ekledi.

MAYIN NE ZAMANDAN KALMA?

Ukraynalı bir hükümet kaynağı da bir geminin mayına çarptığını doğrulayarak bunun "muhtemelen bir İkinci Dünya Savaşı mayını ya da geçen yıl oraya bırakılan çıkarma mayınları" olduğunu söyledi ve daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Bosphorus Observer danışmanlık şirketinin başkanı Yörük Işık ise Reuters'a ayrı bir açıklama yaparak geminin Kafkametler Denizcilik ve Ticaret A.Ş'ye ait Kafkametler olduğunu ve balast tankında küçük bir hasar meydana geldiğini ancak mürettebatın güvende olduğunu söyledi.

KARADENİZ ÇOK RİSKLİ ALAN İLAN EDİLMİŞTİ

Bu olay birkaç aydır bir geminin deniz mayınına çarpmasıyla sonuçlanan ilk olaylardan biri. Karadeniz bölgesi sigortacılar tarafından yüksek riskli

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.